Χάρτινα αεροπλανάκια

Η Μία και ο Μπεν είναι οι καλύτεροι φίλοι. Μαζί φτιάχνουν χάρτινα αεροπλανάκια και τα πετούν  στις όχθες της λίμνης, κοντά στην οποία ζουν.  Εύχονται μια μέρα να φτιάξουν μαζί ένα αεροπλανάκι τόσο τέλειο, που να μπορεί να πετάξει ως την αντίπερα όχθη της λίμνης. Όμως η οικογένεια του Μπεν μετακομίζει μακριά και τα δυο παιδιά, προσγειώνονται απότομα σε ένα τοπίο θλίψης και μοναξιάς. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να παραμείνουν φίλοι, ώστε να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους;

Η ιστορία των δυο παιδιών, δεν είναι όμως μόνο μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και της παιδικής φαντασίας. Δεν είναι μόνο μια ιστορία διαχείρισης της απώλειας. Είναι μια παραβολική ιστορία για τα εμπόδια που μπορεί η θέληση να υπερνικήσει προκειμένου να βρεθεί κοντά σε ό,τι λαχταρά. Είναι ένα συμβολικό ταξίδι από το εγώ στο εσύ, από την όχθη του εαυτού, στην αντίπερα όχθη του άλλου. Μια πορεία από την προσωπική περιοχή ασφάλείας μας, στο ανεξερεύνητο πεδίο, όπου το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα με προσπάθεια, επιμονή και αφοσίωση.

Τα χάρτινα αεροπλανάκια είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο μοναδικής αισθητικής, μια τρυφερή, λυρική ιστορία για εκείνους που ονειρεύονται να ταξιδέψουν μαζί...παρά τα εμπόδια!

Συγγραφέας: Helmore Jim
Εικονογράφος: Jones Richard
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος




 απώλεια, φιλία, ταξίδι, φαντασία, αφοσίωση, ηλικία 5+, εκδόσεις Παπαδόπουλος
 

Σχόλια