O κήπος του Έβαν

 Ο Έβαν και ο σκύλος του είναι οι καλύτεροι φίλοι. 
Κάνουν τα πάντα μαζί: παίζουν, βγαίνουν βόλτες,
ακούν μουσική, μοιράζονται λιχουδιές και φροντίζουν τον πανέμορφο κήπο τους. Η αγάπη και η συνεργασία τους έχει κάνει αυτόν τον κήπο ένα πραγματικό παράδεισο. Τα φυτά λες και τρέφονται με την χαρά και την θετική ενέργεια των δυο φίλων μεγαλώνουν και γίνονται δυνατά και πανέμορφα. 
Έρχεται όμως μια μέρα που ο αγαπημένος φίλος του Έβαν δεν θα είναι πια μαζί του. Ο Έβαν βυθίζεται στη θλίψη, που σιγά σιγά μετατρέπεται σε θυμό και φτάνει στο σημείο να καταστρέψει τον κήπο που είχαν φτιάξει οι δυο τους. Δεν θέλει τίποτα να του θυμίζει τις όμορφες στιγμές που μοιράστηκαν εκεί. Ο κήπος και η ψυχή του Έβαν μετατρέπονται σε ένα μέρος άγριο και σκοτεινό. Εντύπωση προκαλεί στον αναγνώστη η επιμέλεια με την οποία ο Έβαν φροντίζει τα αγριόχορτα και τα αγκάθια που φύονται στον κήπο, την ίδια που δείχνει και στην διατήρηση των αρνητικών συναισθημάτων, με την άρνηση του να αντιμετωπίσει την απώλεια που βιώνει.
Ευτυχώς όμως η ζωή πάντα βρίσκει τρόπο να τρυπώνει τόσο στους κήπους όσο και στις καρδιές. Ο Έβαν ανακαλύπτει ότι δίπλα στον φράχτη του φυτρώνει μια κολοκύθα. Η ντελικάτη ομορφιά των φύλλων της, μαλακώνει την καρδιά του και αφοσιωμένος στη φροντίδα της, αρχίζει σιγά σιγά να συνέρχεται και να βλέπει τη ζωή του ξανά με αισιοδοξία.
Η ιστορία του Brian Lies, είναι μια βαθιά αισιόδοξη και αποκαλυπτική για την πορεία του πένθους ιστορία. Είναι μια ιστορία για την αγάπη, την απώλεια και την θλίψη, αλλά και τη θεραπευτική δύναμη της φιλίας, της δημιουργικότητας και της φύσης.Η ζωή πάντα θα τραβά μπροστά, έστω κι αν βρίσκει ανηφόρα. Η ομορφιά και η αγάπη που μοιράζεται θα είναι πάντα το πιο ισχυρό αναλγητικό και η χαρά θα κυριεύει πάντοτε τη θλίψη με τον ίδιο τρόπο που μια χαραμάδα φωτός ορίζει το σκοτάδι. Μια υπέροχη, συγκινητική ιστορία!




Συγγραφέας - Εικονογράφος; Brian Lies

Εκδόσεις: Άγκυρα



πένθος, απώλεια, φιλιά, αφοσίωση, ζωή, ηλικία 6+, εκδόσεις Άγκυρα, αισιοδοξία

Σχόλια