Η Μάγια στο δάσος των Χριστουγέννων.


Μια νυχτερινή, Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, αναλαμβάνει να μας διηγηθεί η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου με τη συνδρομή της εικονογράφου Σοφίας Τουλιάτου: την περιπέτεια της Μάγιας, στο δάσος των Χριστουγέννων. 
Η συγγραφέας καταφέρνει να χωρέσει στις λίγες σελίδες του βιβλίου, όλα εκείνα, που κάνουν τα Χριστούγεννα μια ξεχωριστή γιορτή και τους χαρίζιουν την μαγεία τους. Ένα σπιτάκι φάτνη με δυο στοργικούς γονείς πάνω από την κούνια του μωρού τους, το αλογάκι, που παραπέμπει στην παράδοση του SinterKlaas, που επισκέπτεται τα παιδιά ανήμερα της γιορτής του καβάλα στο λευκό του άτι, φωτάκια, μπάλες και λαμπιόνια, μια ολοκόκκινη στολή, ένας άγιος Βασίλης σε μυστική αποστολή και μια φωτεινή, κόκκινη μυτούλα πάνω από ένα στόμα που χαμογελά. Κουδουνάκια, μια χορωδία αγγέλων, στολίδια, δώρα, ξωτικά και ένα φωτεινό αστέρι στα κλαδιά του δέντρου, κάτω από τα οποία η Μάγια ονειρεύεται τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν...

Η ιστορία θα ενθουσιάσει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με τα υπέροχα χρώματα, τη λάμψη και την απλότητά της. Ξανά και ξανά θα θελήσουν να την ακούσουν και να ανακαλύψουν μαζί με τη μικρή τους φίλη τη μαγεία των γιορτών που κρύβεται παντού...αρκεί να έχεις μάτια να τη δεις! 
Και δεν χρειάζεται να είναι οπωσδήποτε ανοιχτά;-)

Συγγραφέας: Γιολάντα Τσιαμπόκαλου
Εικονογράφος: Σοφία Τουλιάτου
Εκδόσεις: Καστανιώτη


Σχόλια