Καλοσύνη

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου όλοι είναι καλοί. Πώς μπορούμε να τον κάνουμε πραγματικότητα;
Η συγγραφέας Alison Green και ο εικονογράφος Alex Scheffler, με τη συνδορμή 37 ακόμα κορυφαίων εικονογράφων από όλο τον κόσμο, δημιούργησαν αυτό το βιβλίο, που με περισσή φροντίδα μετέφρασε η Αργυρώ Πιπίνη και μας δείχνουν τον τρόπο.
Ένα βιβλίο γεμάτο με μυριάδες θετικές και αισιόδοξες ιδέες. Από μικρές καθημερινές πράξεις καλοσύνης, αλλά και πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη, το βιβλίο μας δείχνει πως υπάρχει πάντα τρόπος ο κάθε ένας από εμάς, να βοηθήσει να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος. 
Εδώ θα βρείτε από βάζα καλοσύνης μέχρι εγκάρδια σφιχταγκαλιάσματα και από φασαριόζικα ομαδικά παιχνίδια μέχρι μια σιωπηλή ζωγραφιά. Οι επιλογές που μπορούμε να κάνουνε για να γίνει η ζωή κάποιου πιο όμορφη είναι αμέτρητες. Πάντα μου αρέσει να σκέφτομαι πως αν η αγάπη είναι δεσμός, η καλοσύνη είναι επίδεσμος.
Τα βιβλίο αυτό, όπως μας εξηγεί στο προλογικό σημείωμα ο Alex Scheffler, βοηθάει να συγκεντρωθούν χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση Three Peas, μια μικρή οργάνωση που βοηθά ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Το κοινωνικό μήνυμα είναι σαφές μέσα στο βιβλίο. Η καλοσύνη έχει χιλιάδες τρόπους να εκφραστεί προς όλα τα ζωντανά πλάσματα αυτού του πλανήτη, αλλά ο προσανατολισμός του βιβλίου, είναι κατά κύριο λόγο ανθρωποκεντρικός, έστω κι αν οι περισσότεροι εικονογράφοι επιλέγουν μικρά ή μεγαλύτερα ζωάκια για να διηγηθούν την ιστορία τους. 
Μέσα από το θαυμαστό ταξίδι που κάνουμε στις σελίδες του βιβλίου, ένα ταξίδι σε ένα κόσμο ομορφιάς και καλοσύνης, μέσα από τις χαρούμενες, αστείες, συγκινητικές, συναρπαστικές εικόνες του βιβλίου, όπου γάτες, σκύλοι, λιοντάρια, σκουλήκια, μαϊμούδες, ελέφαντες και παπαγάλοι, βρίσκουν τρόπους να φωτίσουν την μέρα κάποιου που το έχει ανάγκη, οι συνετλεστές του βιβλίου μας λένε με πολύ ευφάνταστο τρόπο, ότι όλοι, ακόμα κι αν είμαστε πολύ μικροί, ή πολύ αδύναμοι ή πολύ ντροπαλοί, μπορούμε να φυτέψουμε το δικό μας σπόρο καλοσύνης και να δούμε το δέντρο της χαράς να μεγαλώνει και να μας φιλοξενεί όλους κάτω από τη θαλερή σκιά του. 
Η καλοσύνη είναι μια από τις βασικές αξίες που πρέπει εμείς οι ενήλικοι να διδάξουμε στα παιδιά. Και αυτό το βιβλίο το κάνει εύκολο και διασκεδαστικό!

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σχόλια