H μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ


Λοιπόν, αυτό είναι ένα βιβλίο που τα παιδιά έφεραν σε εμένα, λέγοντάς μου ότι πρέπει οπωσδήποτε να το δαβάσω. Το δανείστηκε ο μικρός μου από τη βιβλιοθήκη και αφού το διάβασαν και οι δύο, το έφεραν σε μένα. Πόσο δικιο είχαν. Πόσο όμορφη ιστορία!

Κατάλαβα αμέσως γιατί τους άρεσε: έχει ήρωες που είναι πάνω κάτω στην ηλικία τους, έχει δράση, έχει συνεργασία, έχει μυστήριο και συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής.
Η Μάγια Δελιβοριά μας αφηγείται λοιπόν, μια ιστορία από τις πολλές που συμβαίνουν στη βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ. Η τάξη της Έρικας και του Στέφανου πρόκειται να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη και οι ανατριχιαστικές ιστορίες που συνοδεύουν τη φήμη της, δίνουν και παίρνουν στην τάξη. Τα πράγμτα γίνονται χειρότερα μέσα το πούλμαν που μεταφέρει τα παιδιά, με τις ιστορίες να γίνονται αληθινά τρομακτικές: μυστικές καταπλακτές, αόρατα χέρια, φαντάσματα, μυστηριώδεις σκιές, παιδιά που εξαφανίζονται, κάνουν την ντροπαλή Έρικα να μετανιώνει που αποφάσισε να ακολουθήσει την τάξη σε αυτή την εκδρομή.
Φτάνοντας στη βιβλιοθήκη ευτυχώς όλα κυκλούν ήρεμα...μέχρι τη στιγμή που η Έρικα και ο Στέφανος ζητούν από την βιβλιοθηκονόμο να τους κατεβάσει από το ψηλότερο ράφι, ένα παλιό, σκονισμένο βιβλίο. Μόλις τα παιδιά το ανοίξουν, η πιο φανταστική περιπέτεια που έχουν ζήσει θα αρχίσει! 
Η Μάγια Δελιβοριά με τη συνδρομή της εικονογράφου Μυρτούς Δεληβοριά, φτιάχνουν μια γοητευτική ιστορία, που είναι ύμνος στη φιλαναγνωσία. Η ιστορία θα "ρουφήξει" τον αναγνώστη και θα του χαρίσει τα ξεχωριστά κλειδιά της, που ανοίγουν νέες πόρτες στην καρδιά και το μυαλό του. Γιατί άλλωστε, αυτό δεν κάνουν τα βιβλία;

Συγγραφέας: Μάγια Δεληβοριά
Εικονογράφος: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδόσεις: Καλέντης


Σχόλια