Λουκάς. Η αλεπού που τα ήθελε όλα.

Ένα νέο, υπέροχο βιβλίο, με καταπληκτική εικονογράφηση, μας φέρνουν οι νεοσύστατες εκδόσεις ΜΑRMAR.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον Λουκά, την αλεπού που τα ήθελε όλα!

Ο Λουκάς η αλεπού, ζούσε στα κλαδιά ενός δέντρου. Ασυνήθιστο μάλλον αυτό για αλεπού, μα ο Λουκάς ήθελα να τα παρατηρεί όλα. Όχι γιατί ήταν κουτσομπόλης. μα να, ήθελε να βλέπει όλα τα απίθανα πράγματα που έκαναν τα ζώα του δάσους και ο ίδιος δεν μπορούσε. Όλα εκείνα που έκαναν τον ίδιο να μην νιώθει τόσο ξεχωριστός. 

Ώσπου μια μέρα, αποφασίζει να φτιάξει για τον εαυτό του, όλα αυτά τα οπαία ζηλεύει στους άλλους: φτερά για να πετάει, γυαλιά νυχτερινής όρασης, ξυλοπόδαρα, ένα καβούκι, μια μυτερή μουσούδα, έναν αναπνευστήρα...Μα κάθε του προσπάθεια να μιμηθεί ένα άλλο ζώο του δάσους, οδηγούν σε καταστροφή και τον ίδιο σε απογοήτευση.

Θα έρθει όμως μια δύσκολη στιγμή, και ο Λουκάς θα μπορέσει να εφεύρει...τον εαυτό του. Να ανακαλύψει εκ νέου, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της αλεπούς που τον κάνουν μοναδικό, μα και τα ιδιαίτερα, ολόδικά του ταλέντα, που ο ίδιος απολαμβάνει και οι άλλοι θαυμάζουν σε αυτόν. 

Μια υπέροχη ιστορία, για την διαφορετικότητα, την αποδοχή των άλλων, μα και του εαυτού, την αυτοεκτίμηση, τη φιλία και τη γενναιότητα, που συνδυάζεται με μια εξαιρετική εικονογράφηση. Χρώματα ζεστά, σε φθινοπωρινούς τόνους, και ευρηματική απόδοση των εφευρέσεων του Λουκά,  που δίνει φτερά στη φαντασία των παιδιών! 

To βιβλίο φέρει το χρυσό σήμα επιλογής από τον οργανισμό Junior Library Guilted 

Συγγραφέας: Susanna Isern

Εικονογράφος: Sonja Wimmer

Εκδόσεις:MarMar


Σε επόμενη ανάρτηση, θα γνωρίσουμε το μικρό λυκάκι, που  το μόνο που ήθελε, ήταν κάποιον για να παίξει! 

Λίγα λόγια για τις εκδόσεις ΜΑRMAR (facebook page)

Οι εκδόσεις ΜΑR ΜΑR δημιουργήθηκαν από δύο νέους μπαμπάδες, τον Αλέξανδρο και τον Δημήτρη, με στόχο να προσφέρουν ποιοτικά βιβλία στα παιδιά και στους γονείς που αναζητούν την αισθητική, καλλιτεχνική, γλωσσική και τυπογραφική αρτιότητα.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στον εκδοτικό χώρο, η ομάδα ΜΑΡ ΜΑΡ φιλοδοξεί να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό άγνωστους καλλιτέχνες και συγγραφείς παιδικών βιβλίων του εξωτερικού, από χώρες όλου του κόσμου, όσο και Έλληνες δημιουργούς που αναζητούν καλαίσθητες εκδόσεις.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον Αλέξανδρο και τον Δημήτρη καλή επιτυχία σε αυτό τους το εγχείρημα!




 

Σχόλια