Ποιος φοβάται το μικρό λυκάκι;

Είναι ένα όμορφο, ηλιόλουστο πρωινό στο δάσος. Το μικρό λυκάκι βαριέται μόνο του. Το καλό βέβαια όταν μένεις σε ένα δάσος, είναι ότι σίγουρα όλο και κάποιο ζωάκι θα συναντήσεις για να κάνεις παρέα. Το ένα όμως μετά το άλλο, τα ζώα του δάσους, αρνούνται να παίξουν με το μικρό λυκάκι. Οι μαμάδες τους δεν τους το επιτρέπουν, γιατί θεωρούν ότι οι λύκοι είναι επικίνδυνοι και κακοί. 

Το μικρό λυκάκι μένει μόνο και λυπημένο.  Ήθελε τόσο να παίξει μαζί τους! Μόνο η μελισσούλα θα το πλησιάσει και θα του προτείνει να παίξουν κρυφτό. Και τότε... κάτι θαυμάσιο θα συμβεί! 

Μια πολύ όμορφη ιστορία για παιδιά από 2 ετών, για τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, που μας αποτρέπουν από το να σταθούμε με συμπάθεια και ανοιχτή καρδιά απέναντι στους άλλους. Ένα μάθημα για τους γονείς, να μην καταστρέφουμε την αθωότητα των παιδιών, μεταδίδοντάς τους τις δικές μας ανασφάλειες και στερεοτυπικές αντιλήψεις. Τα παιδιά, είναι μόνο παιδιά. Όποια κι αν είναι, από όπου κι αν προέρχονται. Και μιλούν πάντοτε την ίδια γλώσσα. Την γλώσσα του παιχνιδιού και της άδολης χαράς! 


Συγγραφέας - Εικονογράφος: Yayo Kawamura

Εκδόσεις: MARMAR 

Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί το πολύ όμορφο βιβλίο, Λουκάς, η αλεπού που τα ήθελε όλα. Μια ιστορία για την σημασία της αυτοεκτίμησης και την αποδοχή της διαφορετικότητας. 


Λίγα λόγια για τις εκδόσεις ΜΑRMAR (facebook page)

Οι εκδόσεις ΜΑR ΜΑR δημιουργήθηκαν από δύο νέους μπαμπάδες, τον Αλέξανδρο και τον Δημήτρη, με στόχο να προσφέρουν ποιοτικά βιβλία στα παιδιά και στους γονείς που αναζητούν την αισθητική, καλλιτεχνική, γλωσσική και τυπογραφική αρτιότητα.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στον εκδοτικό χώρο, η ομάδα ΜΑΡ ΜΑΡ φιλοδοξεί να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό άγνωστους καλλιτέχνες και συγγραφείς παιδικών βιβλίων του εξωτερικού, από χώρες όλου του κόσμου, όσο και Έλληνες δημιουργούς που αναζητούν καλαίσθητες εκδόσεις.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον Αλέξανδρο και τον Δημήτρη καλή επιτυχία σε αυτό τους το εγχείρημα!





φιλία, στερεότυπα, προκαταλήψεις, ηλικία 2+,εκδόσεις MARMAR,

Σχόλια