Εεε, βατράχι! & Εεε, σκύλε!

Οι δύο πρώτες ιστορίες της σειράς βιβλίων του Kes Gray, με τίτλο, Εεεε, βατράχι!, και Εεε, σκύλε!, είναι από τις πιο διασκεδαστικές, αστείες και αντισυμβατικές ιστορίες που έχουμε διαβάσει! 

Ιστορίες με πρωταγωνιστή ένα βάτραχο και τους φίλους του, που έχουν τις πιο παράξενες, μα και απόλυτες, ιδέες σχετικά με το που πρέπει να κάθεται ο καθένας: οι γάτες κάθονται σε χαλάκια, οι λαγοί σε καρέκλες, τα μουλάρια  στο σκαμνί, τα σκιουράκια σε καναπέδες, οι αρουραίοι σε καπέλα, οι γορίλες σε κολώνες και οι βάτραχοι οπωσδήποτε στου κούτσουρου την ράχη.  Έλα όμως που το βατράχι δεν θέλει με τίποτα να κάθεται στου κούτσουρου τη ράχη και έρχεται να ανατρέψει την τάξη που κάποιος άλλο όρισε για εκείνον, χωρίς εκείνον! 

Γεμάτες παράξενα ζωάκια, γνώριμα αντικείμενα σε νέα χρήση και αστεία, ομοιοκατάληκτα στιχάκια, οι πολυβραβευμένες ιστορίες του  Kes Gray, γαργαλούν την φαντασία των παιδιών και δείχνουν τον τρόπο να αναποδογυρίσουμε τα δεδομένα, να φτιάξουμε έναν νέο κόσμο, με σύμμαχο τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και φυσικά το χιούμορ. Το πολύ σπουδαίο με τις ιστορίες αυτές, καθώς απουσιάζει κάθε ίχνος διδακτισμού, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, ούτε αναμενόμενο και μη, είναι ότι λειτουργούν απελευθερωτικά για τα παιδιά και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ως μαγιά, για να φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες μαζί τους. Ο εσωτερικός ρυθμός των ιστορίων, θυμίζει τα κλιμακωτά παιχνιδία τύπου "Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ που με βάζεις΄" ή το παιχνιδοτράγουδο "Ντήλι το καντήλι". 

Η σειρά βιβλίων του Kes Gray, με την πολύχρωμη, ζωηρή, ευφάντατη εικονογράφηση του Jim Field, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, έχει αγαπηθεί από περισσότερους του ενός εκατομμυρίου αναγνώστες, και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Laugh Out Loud Picture Book Award. Όταν διαβάσετε τα δύο πρώτα βιβλία της θα καταλάβετε γιατί!  Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά δεν θα χορταίνουν να τους τις διαβάζετε και να παίζετε μαζί τους! 



Συγγρφέας: Kes Gray

Εικονογράφος: Jim Field

Μετάφραση: Γιώργος Τσακνιάς

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος


Σχόλια