Επειδή είχα δάσκαλο.

Πριν μερικά χρόνια είχα παρουσιάσει το βιβλίο 
"΄Ολα για τη δασκάλα μου", ένα υπέροχο βιβλίο για
τις δασκάλες των παιδικών μας χρόνων και τον τρόπο που τις κουβαλάμε και μας κουβαλούν στην σκέψη τους  και εμείς στη μετέπειτα ζωή μας.
Φέτος, είχα τη χαρά να ανακαλύψω ένα επίσης σπουδαίο βιβλίο αφιερωμένο στους ξεχωριστούς δασκάλους της ζωής μας, και την ακόμα μεγαλύτερη χαρά να συντροφεύσει τη σχολική χρονιά του γιου μου, ένας τέτοιος δάσκαλος.
Ένα βιβλίο λοιπόν αφιερωμένο στους δασκάλους που εμπνέουν τα παιδιά να προχωρήσουν μπροστά, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους. Ένα βιβλίο για τους δασκάλους που στέκονται δίπλα στα παιδιά στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές και που πιστεύουν σε αυτά, όταν τα ίδια δεν πιστεύουν στον εαυτό τους. Ένα βιβλίο για τους δασκάλους που φωτίζουν το μονοπάτι της ζωής των παιδιών με το παράδειγμα και την καλοσύνη τους. Με τη σταθερότητα και την αγάπη τους. Με τη δύναμη του μυαλού τους και το θάρρος της καρδιάς τους. Για τους δασκάλους που μας βοήθησαν να γίνουμε αυτό που είμαστε. Να βρούμε το δρόμο μας και να ανακαλύψουμε καινούριους.
Για τους δασκάλους που αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό μας και κρατούν για πάντα ένα κομμάτι της ψυχής μας.

Η εικονογράφηση, απλή. σχεδόν παιδιάστικη, κρύβει κάτι από την αθωότητα και την τρυφερή αγαρμποσύνη της παιδικής ηλικίας. Και αυτό την κάνει τόσο γλυκιά και προσιτή σε μικρούς και μεγάλους. Η εικόνα του δασκάλου αρκούδου, που δεν έχει φύλο, ούτε και συγκεκριμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, βοηθά τα παιδιά να ταυτίσουν την εικόνα του με εκείνη του δικού τους δασκάλου ή της δασκάλας τους.
Ακόμα ένα υπέροχο βιβλίο από τον συγγραφέα του αγαπημένου“ Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα”.

Διαβάστε το και κυρίως χαρίστε το, εκεί που αξίζει να χαριστεί!  

Συγγραφέας: Yamada Kobi
Εικονογράφος: Russel Natalie
Εκδόσεις: Λιβάνη

Σχόλια