Η αρπαγή της κότας: αισθηματική ιστορία ή αστυνομικό "θρίλερ"...εσείς αποφασίζετε!

Να κι ένα πρωτότυπο βιβλίο που καλεί τα παιδία να γίνουν οι συγγραφείς του. Το βιβλίο «Η αρπαγή της κότας», από τις εκδόσεις Ηλίβατον, είναι ένα βιβλίο χωρίς λόγια. Μόνο με εικόνες…

Η ιστορία στην αρχή μοιάζει κοινότυπη: άλλη μια αλεπού, που κλέβει άλλη μια κότα από την ήσυχη φάρμα όπου ζει με τους φίλους της, ένα αρκούδο, ένα κόκορα και ένα λαγό…Στην πορεία όμως και από σελίδα σε σελίδα, «βασανιστικά» ερωτήματα θα ταλανίσουν τον αναγνώστη: ποια είναι η αλεπού, τι ρόλο παίζει ο κόκορας και ποια η σχέση του με την κότα,  θα κλονίσει «την ομάδα σωτηρίας» η αποτυχία του αρκούδου να εισβάλει στο κρησφύγετο της αλεπούς, θα καταφέρει τελικά ο λαγός να νικήσει τα μανιασμένα κύματα και γιατί επιτέλους αυτή η κότα δεν αντιστέκεται καθόλου;

Νομίζω ότι μεγάλη σημασία στο βιβλίο αυτό έχουν οι μικρές λεπτομέρειες της εικονογράφησης: η ένταση στις αντιδράσεις, η έκφραση του προσώπου και η γλώσσα του σώματος των ζώων. Αυτές και όχι τα λόγια θα απαντήσουν στα ερωτήματά μας.

Σε κάθε περίπτωση, το βιβλίο αυτό μας κάνει να σκεφτούμε ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται…Μέσα από το κυνήγι σωτηρίας τα κότας από τους φίλους της, διαπιστώνουμε πόσο η δύναμη της φιλίας μπορεί να κάνει κάποιον να αψηφήσει κάθε κίνδυνο και κάθε κόπο και πόσο η δύναμη της αγάπης μπορεί να μεταμορφώσει μια «πονηρή» αλεπού σε τρυφερό φίλο/σύντροφο και μια «άβουλη» κότα σε δυναμικό πρωτεργάτη μιας εθελούσιας, όπως εξελίσσεται,  αρπαγής. 

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση και παρακαλώ όσους το έχουν διαβάσει ή σκοπεύουν να το διαβάσουν να μας πουν τι φινάλε έδωσαν εκείνοι στην ιστορία.
Το βιβλίο προτείνεται από τον εκδότη για ηλικίες 3+. Και εμείς σε αυτή την ηλικία το διαβάσαμε.

Σχόλια