Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Μα που πήγαν όλα τα αστέρια...

Αν και εσείς παρατηρήσατε ότι τελευταία δεν βλέπετε πεφταστέρια στον καλοκαιρινό ουρανό, είναι γιατί βρίσκονται φυλακισμένα στον πύργο ενός κακού μάγου που τα έχει παγιδέψει, με σκοπό να φτιάξει ένα μαγικό φίλτρο από τα δάκρυά τους και να γίνει παντοδύναμος. Ένα μικρό πεφταστέρι όμως, που κάνει εντατικά μαθήματα για να ξεπεράσει το φόβο του και να μάθει να πέφτει, αναγκάζεται να καταφύγει στη γη για να γλιτώσει από αυτόν και τους δυο αλλόκοτους βοηθούς του που το κυνηγούν. Για καλή του τύχη θα το ανακαλύψουν δυο μικρά αδέλφια και θα το βοηθήσουν να σωθεί και να ελευθερώσει τα φυλακισμένα αδελφάκια του.
Και εκείνο, με τη σειρά του, θα βοηθήσει τους φίλους του να καταλάβουν πως μέσα τους κρύβουν, όπως όλοι μας, τη δύναμη που χρειάζεται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Άλλωστε, "το μόνο που χρειάζεται για να την ανακαλύψει κανείς είναι ένα μικρό φιλικό σπρωξιματάκι... ένα χαμόγελο... μια καλή κουβέντα... πίστη... και αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι μεταδοτική. Σαν τις μαγουλάδες, σαν το γέλιο, σαν το χασμουρητό... Κι εκτός από μεταδοτική, είναι και μαγική, αφού όσο πιο πολλή δίνεις, τόσο πιο πολλή έχεις!".
Το βραβευμένο παραμύθι "Το αστέρι που δεν ήθελε να πέσει", συνδυάζοντας στοιχεία μυθοπλασία και πραγματικότητας, ξεδιπλώνει το αισιόδοξο μήνυμά του μέσα από την πλούσια, χιουμοριστική πλοκή μιας ιστορίας για τη δύναμη της θέλησης, τη φιλία και την αγάπη για την ελευθερία και τη γνώση.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ
Συγγραφέας: ΚΑΝΤΖΟΛΑ-ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ ΒΕΑΤΡΙΚΗ
Εικονογράφηση: ΤΣΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Εκδόσεις: Σαββάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου