Βιβλία για τη Διαφορετικότητα απο τις εκδόσεις Τετράγωνο

Δύο πολύ όμορφα βιβλία από τις εκδόσεις Τετράγωνο θα δούμε σήμερα. Δυο βιβλία που μιλούν για τη Διαφορετικότητα με τρόπο... διαφορετικό το καθένα. Με έμπνευση και φαντασία, πραγματεύονται το θέμα της αποδοχής της διαφορετικότητας, τόσο από εμάς τους ίδιους όσο και από εκείνους που ζουν δίπλα μας.  Δυο βιβλία που μαθαίνουν στα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις προσωπικές τους δυσκολίες, με θάρρος, συνέπεια, χιούμορ και αισιοδοξία.

Το μυστικό της βασιλοπούλας.
Συγγραφέας: Φωτεινή Βασιλείου
Εικονογράφος: Βασίλης Γρίβας
Μια βασιλοπούλα που' χει και του πουλιού το γάλα. μα της λείπει αυτό που για κάθε βασιλοπούλα είναι "καθώς πρέπει", να έχει όμορφη φωνή. Ένα ελάττωμα της φύσης που αναγκάζει τους πάντες γύρω της να "παίρνουν τα βουνά" και κάνει την ίδια να χύνει άπειρα δάκρυα από σοκολάτα πάνω στα μαντολάτα.
Μια πολύ γλυκιά ιστορία, για μια ακόμα πιο γλυκιά βασιλοπούλα, που τελικά θα καταφέρει να βρει τον ιππότη της, αυτόν που δεν χρειάζεται στα αυτιά να βάλει βουλοκέρι για να μην ακούει ότι η βασιλοπούλα μας μιλάει σαν τον νταλικέρη!
Μια ξεκαρδιστική ιστορία, με μοντέρνα εικονογράφηση, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να τη δραματοποιήσουν και να περάσουν χρόνο δημιουργικά με τις δραστηριότητες που θα βρουν στο τέλος του βιβλίου.

Κέλη η μικρή σφήκα
Συγραφέας: Αγγελική Φλώρου
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις: Τετράγωνο
Η ιστορία μια μικρής σφήκας της Κέλη, που είχε την "ατυχία" να γεννηθεί, δίχως τις χαρακτηριστικές κίτρινες ρίγες των σφηκών. Ένα "ελάττωμα" που την έκανε να αισθάνεται μειονεκτικά και έδινε σε ορισμένους την ευκαιρία να γελάσουν μαζί της. Η μικρή σφήκα, με πείσμα και θάρρος δίνει το δικό της αγώνα να φτάσει μέχρι το θρόνο του βασιλιά Ήλιου, του μόνου που μπορεί να της δώσει, αυτό που της στέρησε η φύση. Ένα ταξίδι δύσκολο και μια ακόμα πιο δύσκολη επιστροφή, που χαρίζει στη Κέλη όχι μόνο αυτό που πάντα επιθυμούσε, αλλά και την αυτογνωσία που της έλειπε, για να καταλάβει πως δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός, ή ακόμα και σπάνιος και πως οι φίλοι είναι πάντα εκεί, όπως κι αν μοιάζουμε, ό,τι και αν συμβεί. Άλλωστε όσο κι να αλλάξει η εμφάνιση, η πραγματική ομορφιά είναι στην καρδιά, τα ευγενικά αισθήματα και το θάρρος που αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής.

Σχόλια