Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Δυο Χριστουγεννιάτικα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά.

Ένα ελατάκι για τον Τάκη
Συγγραφέας : Τριβιζάς Ευγένιος
Εικονογράφος : Δεσφινιώτου Μελίνα
Εκδότης : Ελληνικά Γράμματα
«Το βιβλίο αυτό το αφιερώνω σε σ΄ όλα τα παραμελημένα δέντρα των πολυσύχναστων δρόμων που θα ήθελαν να τα στολίσει κάποιος μια χριστουγεννιάτικη νύχτα». Και μόνο για αυτή την αφιέρωση, το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, "Ενα ελατάκι για τον Τάκη", θα μπορούσε να γίνει το αγαπημένο μου.
Το ίδιο το βιβλίο βέβαια είναι υπέροχο. Έξυπνο, ευρηματικό, χιουμοριστικό και πολύ τρυφερό.
Ο Τάκης ένα μικρό αγοράκι, ζητά από τη μαμά του να του χαρίσει ένα έλατο… στα μέτρα του. Τι γίνεται όμως όταν οι γιορτές τελειώνουν και ο Τάκης πρέπει να ξεστολίσει το μικρό του δεντράκι και να το κλείσει σε μια σκοτεινή ντουλάπα;
Ο Τάκης με τη βοήθεια της φίλης του της Ρίκας θα βρουν μια λύση που θα έκανε πανευτυχή τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ολόκληρου του κόσμου !
Το βιβλίο έχει πλήθος δραστηριοτήτων για τα παιδιά.
 
 

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφηση: Stephen West
Εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο που θεωρείται πια κλασσικό. Γραμμένο και αυτό από τον ευγενή Ευγένιο Τριβιζά, ο Τρωκτικούλης, όπως είναι το όνομα του μικρού ποντικού, αποτελεί πηγή έμπνευσης, τόλμης και αποφασιστικότητας για όλους.
Ένα ποντικάκι που καταφέρνει το ακατόρθωτο για όλους τους άλλους...να αγγίξει ένα αστέρι!
Ακόμα και όταν κανείς δεν μοιάζει να πιστεύει στο όνειρο του, πιστεύει ο ίδιος αρκετά για όλους. Αψηφώντας τα εμπόδια και τις προκλήσεις που συναντά, συνεχίζει για την κορυφή που ονειρεύτηκε. Θα συναντήσει όλες τις κοινές προκλήσεις που μπορεί να αποπροσανατολίσουν τον οποιοδήποτε, εκτός από εκείνον που ξέρει πραγματικά που πηγαίνει. Όμως ούτε η υπόσχεση της εξουσίας, η συνήθεια της καθημερινότητας, ή ο αδίστακτος πλούτος, θα αποδειχθούν αρκετά για να τον σταματήσουν. Γιατί για εκείνον το μόνο που έχει σημασία είναι να αγγίξει το όνειρό του.
Και όπως ξέρουν όλοι, αν μια φορά αγγίξεις ένα αστέρι, τότε ανοίγει ο δρόμος για να αγκαλιάσεις όλα τα αστέρια του ουρανού.
Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι το ποντικάκι αυτό θα ήταν θαυμάσιος συνοδοιπόρος του Μικρού Πρίγκηπα. Ίσως γιατί και οι δυο κυνήγησαν χωρίς συμβιβασμούς το όνειρο τους, ίσως γιατί και οι δυο έβλεπαν με τα μάτια της καρδιάς, και ήξεραν ότι η αγάπη μπορεί να μας περιμένει όχι εκεί που συνήθως την αναζητάμε και ότι τα αστέρια δεν βρίσκονται πάντα και μόνο στον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου