Μαζί σου κι εγώ

Μια τρυφερή ιστορία για την φιλία και για όσα κλείνει μέσα της η αληθινή αγάπη.

Πρωταγωνιστές ένας σκίουρος και ένας αρκούδος. Αταίριαστοι σε μια πρώτη ματιά: ο αρκούδος τεράστιος, λιγάκι άγαρμπος και τσαπατσούλης και ο σκίουρος μικρούλης, με ντελικάτους τρόπους και νοικοκύρης, περνούν τις μέρες τους παρέα. Μέρες συντροφικές, γεμάτες απρόοπτα και αστείες περιπέτειες, που όμως θα κάνουν το σκίουρο να διεκδικήσει το χώρο του, τη μοναξιά του. 

Και εκεί μέσα στη μοναξιά, ο σκίουρος θα πάρει το χρόνο και την απόσταση που χρειάζεται για να δει, να νιώσει και να εκτιμήσει αυτό που φέρνει στη ζωή του η παρουσία του αρκούδου. Και θα τον αναζητήσει...

Οι δυο φίλοι θα γνωριστούν ξανά από την αρχή και μαζί θα βρούνε τρόπους να διορθώσουν αυτά που ίσως δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους, λόγω της διαφορετικότητάς τους, μα που είναι τα ίδια που δίνουν στη σχέση τους τον ξεχωριστό της χαρακτήρα.

Η ιστορία του Smirti Halls είναι μια αληθινή σπουδή πάνω στον τρόπο να σχετιζόμαστε, να χωρίζουμε αν αυτό νιώθουμε ότι θέλουμε εμείς ή ο άλλος της σχέσης μας επιθυμεί, μα και να επανασυνδεόμαστε, όταν αυτό είναι κοινή επιθυμία. Σε μια εποχή που η συναίνεση και η διαχείριση των σχέσεων είναι ζητούμενο σε πολλές περιπτώσεις, η ιστορία του αρκούδου και του σκίουρου μπορεί να λειτουργήσει ως εξαιρετικό παράδειγμα για τα παιδιά στον τρόπο που θα αναγνωρίζουν, θα διαχειρίζονται και θα σέβονται τις επιθυμίες και τα συναισθήματα, τόσο τα δικά τους όσο και των φίλων τους. 

Γιατί η αγάπη δεν είναι χώρος να τον κατακτήσεις, αλλά ελευθερία να την μοιραστείς συνειδητά. 

Ένα πραγματικά σπουδαίο, τρυφερό, γεμάτο χιούμορ βιβλίο για παιδιά από 4ετών. 


Συγγραφέας: Smirti Halls

Εικονογράφος: Steve Small

Εκδόσεις: Πατάκη


Περισσότερες εικόνες από το εσωτερικό:










Σχόλια