Πως να μετρήσεις ως το ένα.

 Πρέπει να παραδεχτώ ότι μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τα παιδικά βιβλία, είναι λίγες οι φορές πια, που ένα βιβλίο μπορεί να με ξαφνιάσει τόσο ευχάριστα. Και ενώ θα σκεφτόμουν, ότι είναι μάλλον απίθανο να συμβεί αυτό με ένα βιβλίο που σκοπό έχει να εξασκήσει τις αριθμητικές ικανότητες των πολύ μικρών παιδιών, εν τούτοις το βιβλίο των Caspar Salmon και Matt Hunt το κατάφερε!

Συγγραφέας και εικονογράφος, καταφέρνουν να κάνουν ένα σχετικά κοινότυπο θέμα, όπως το μέτρημα αντικειμένων, μια ξεκαρδιστική, ξεροκέφαλη ιστορία, που αποτρέπει τον μικρό αναγνώστη από το να μετρήσει παραπάνω από το ένα, αν και σε κάθε σελίδα του δίνει αφορμές για να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Έτσι με τη μέθοδο της αποτροπής ποντάρει στην έμφυτη περιέργεια και τη διάθεση ζαβολιάς των παιδιών, τα προκαλεί ουσιαστικά να γίνουν ζαβολιάρικα, και με αβίαστο τρόπο τα βοηθά όχι μόνο να μάθουν να μετρούν (πολύ παραπάνω από το ένα), αλλά και να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους, τις συνθετικές και αφαιρετικές τους δεξιότητες. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι η μάθηση μπορεί να γίνει απείρως διασκεδαστική. 

Με πολύχρωμη, ζωντανή εικονογράφηση, θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο των παιδιών 3+ και θα σας χαρίσει πολλές, όμορφες στιγμές μαζί τους! 

Συγγραφέας: Caspar Salmon

Εικονογράφος: Matt Hunt

Εκδόσεις: Ίκαρος


Εικόνες από το εσωτερικό του βιβλίου:







Σχόλια