H κουζίνα σας...με άλλα μάτια!

Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σέλοκ του σέλινου
Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη
Εικονογράφος: Χρήστος Δήμος
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Ηλικία: 9+
Πρωτότυπο, διασκεδαστικό, και πραγματικά ξεκαρδιστικό, το βιβλίο της Ι. Μπουλνούμη θα σας κάνει σίγουρα να δείτε την κουζίνα σας με άλλο μάτι. Από τις σελίδες του, παρελαύνουν μνησίκακες σαλατιέρες, ερωτευμένοι τρίφτες,  αγκινάρες σε δίαιτα, μετανοημένοι πλάστες, μεθυσμένα χασαπομάχαιρα, κριθαροκουλούρες που μιλούν την Κρητική διάλεκτο, αβοκάντο φωτογράφοι και φυσικά ο δαιμόνιος επιθεωρητής Σέλοκ το σέλινο, που με το ταλέντο, το αλάνθαστο ένστικτο και την μοναδική τεχνική του, λύνει τα πιο παράδοξα μυστήρια της δρύινης κουζίνας.
Ένα βιβλίο με απίστευτο χιούμορ, και μια από τις πιο όμορφες "αστυνομικές" περιπέτειες για παιδιά.  
Εύχομαι σύντομα να γίνει και θεατρικό για να μπορέσουμε να απολαύσουμε και επί σκηνής, αυτούς του υπέροχους χαρακτήρες!


Μαθηματικά στην κουζίνα:
Μαθηματικές δραστηριότητες για παιδιά...και τους γονείς τους
Συγγραφέας: Δημήτρης Χασάπης
Εικονογράφος: Σπύρος Γούσης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Ηλικία: 5+
Ένα πολύ καλό βιβλίο δραστηριοτήτων που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τις πρώτες μαθηματικές έννοιες και να εξασκηθούν στα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ένα ευχάριστο "εργαλείο" στους γονείς να βοηθήσουν δημιουργικά το παιδί τους και να περάσουν ευχάριστες ώρες στη κουζίνα.
Συνταγές, σκεύη, υλικά και μπόλικη καλή διάθεση, μετατρέπουν την κουζίνα σας σε μαθηματικό εργαστήριο. Φορέστε, λοιπόν, τις ποδιές και χαρείτε δημιουργικές ώρες μάθησης και ψυχαγωγίας με τα παιδιά!

Σχόλια