Λίγο ακόμα...

Ένα ακόμα νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Ίκαρος, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη αυτή τη φορά και το πρώτο της σειράς, "Αν διάβαζα... ποιητές της γενιάς του 30".
Σε εικονογράφηση, του ζωγράφου και εικονογράφου Α. Κυριτσόπουλου το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του μεγάλου μας ποιητή Γ.Σεφέρη. Λέξεις, στίχοι, ήχοι και εντυπώσεις από τα
ποιήματα του Σεφέρη γίνονται χρώμα, φως και έμπνευση για τον  ζωγράφο Α. Κυριτσόπουλο, που με ανάλαφρο, αλλά ουσιαστικό τρόπο, εισάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της ποίησης.
Οι ιδέες, τα νοήματα, οι εντυπώσεις αποκτούν χρώμα, σχήμα και πρόσωπο και στήνουν ένα υπέροχο σκηνικό να παίξουν τα παιδιά με τους μοναδικούς στίχους του Σεφέρη.

Να τι λέει ο ζωγράφος στην εισαγωγή του βιβλίου:
"Σαν το καϊκι που περνά ανάμεσα στα ψηλά κύματα ενώ το πλοίο της γραμμής θαλασσοδέρνεται - κινήθηκα ανάμεσα στα ποιήματα και τράβηξα την γραμμή της αισιοδοξίας που νομίζω πως υπάρχει.
 Πιστεύω πως δεν πρόδωσα την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη - με αυτόν τον ελιγμό ανάμεσα στις στροφές του - πρόθεση μου είναι να σας στείλω στα ποιήματα να βρείτε εκεί όλο τους το βάθος και την σοβαρότητα.
 Δεν διάλεξα ποιήματα. Κάποιος άλλος θα διάλεγε πιο εύστοχα. Ζωγράφισα τις εικόνες που λάμπανε ανάμεσα στα ποιήματα και βρήκα ένα δικό μου - δικό τους - μονοπάτι στο φως."
 



ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Δημοσίευσε σκίτσα σε εφημερίδες και περιοδικά μέχρι το 1967. Έζησε γιά τέσσερα χρόνια στο Παρίσι όπου ασχολήθηκε με την μελέτη της ζωγραφικής. Από το 1975 δουλεύει στην Αθήνα: 8 εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογράφηση βιβλίων, αφίσες, εξώφυλλα δίσκων και βιβλίων, συνεργασία με τον Δ. Σαββόπουλο σε μουσικά προγράμματα, παιδικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, σκηνικά σε 3 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους. Συνεργάστηκε με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων ως προς την εικονογράφηση αναγνωστικού Γαλλικής γλώσσας και αναγνωστικού Α΄ Δημοτικού αντιστοίχως (πηγή: greekbooks.gr)

Σχόλια