Κούνελος & Αρκούδα (σειρά βιβλίων)

 Ίσως μια από τις καλύτερες, μεταφρασμένες σειρές βιβλίων για παιδιά από 5 ετών και ένα από τα πιο κωμικά ντουέτα που έχετε συναντήσει ποτέ σε ιστορία, ο Κούνελος και η Αρκούδα, θα κερδίσουν σίγουρα μια θέση στην καρδιά σας.

Σκανταλιάρικες, ξεκαρδιστικές, σπαρταριστές και απίστευτα απολαυστικές οι ιστορίες τους, θα χαρίσουν σε εσάς και τα παιδιά στιγμές αυθόρμητου γέλιου, μα θα σας δώσουν και αφορμές για όμορφες συζητήσεις: φιλία, διαφορετικότητα, αποδοχή, ενσυναίσθηση, είναι αξίες που προβάλλονται αβίαστα μέσα από το  κείμενο, που εκτός των άλλων, βρίθει πληροφοριών για τα ζώα του δάσους και τις συνήθειές τους.

Σε μικρό, βολικό μέγεθος και ολοσέλιδες, πολύχρωμες εικόνες που βρίσκονται σε ιδανική αναλογία με το κείμενο, καθίσταται ιδανικό για βιβλίο πρώτης ανάγνωσης, αλλά και για μεγαλόφωνες αναγνώσεις σε μικρότερα παιδιά. Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω την ευφάνταστη μετάφραση που έχει κάνει ο Αντώνης Παπαθεοδούλου. 

Αναζητήσετε τα πέντε πρώτα βιβλία της σειράς, που θα γίνει η αγαπημένη όσων αγαπούν τις περιπέτειες, τις αστείες ιστορίες αλλά και τα βιβλία γνώσεων! 

Συγγραφέας: Julian Gough

Εικονογράφος: Jim Field

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ίκαρος





Σχόλια