Σκουπίδια

Τρία αγόρια που γεννήθηκαν στη χωματερή της Μπεχάλα, τρία αγόρια σαν κι αυτά που γεννιούνται καθημερινά και μεγαλώνουν στις σύγχρονες παραγκουπόλεις, αναλαμβάνουν να μας διηγηθούν την ιστορία τους. Την ιστορία που άλλαξε για πάντα τις ζωές τους.
Τρία αγόρια που περνούν τις μέρες τους ξεδιαλέγοντας σκουπίδια,  βρίσκουν τυχαία κάτι που αποδείχτηκε εξαιρετικά σημαντικό για  την πολιτική εξουσία της χώρας τους: ένα τσαντάκι με ένα πορτοφόλι, μερικές φωτογραφίες, μια ταυτότητα, ένα χάρτη και ένα μυστηριώδες κλειδί.
Ξεπερνώντας το φόβο και τον ίδιο τους τον εαυτό,  τα παιδιά θα μπλέξουν σε μια περιπέτεια γεμάτη δράση, που αποδεικνύει ότι η εξυπνάδα, το κουράγιο, η συντροφικότητα, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και λίγη τύχη, είναι όλα όσα χρειάζεται ένας νέος άνθρωπος για να κερδίσει τη ζωή του.
Αντιμέτωποι με την πολιτική εξουσία, τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού βίου, τον κυνισμό, και τα στερεότυπα που τα ακολουθούν, τα τρία αγόρια θα καταφέρουν να λύσουν το γρίφο της μυστηριώδους τσάντα και του κατόχου της και να πραγματώσουν τις προσδοκίες εκείνων που εμπνεύσθηκαν ένα απλό, μα και ριψοκίνδυνο σχέδιο για να αποκαταστήσουν μια μεγάλη αδικία σε βάρος των απλών και φτωχών πολιτών της χώρας τους.

Ένα δυνατό, καλογραμμένο μυθιστόρημα, γροθιά στον στομάχι του "πολιτισμένου", δυτικού κόσμου μας και ταυτόχρονα ύμνος στη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Σκουπίδια
Συγγραφέας: Αντυ Μάλλιγκαν
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις: Πατάκη

Σχόλια