Η Μυρτώ και το βουνό

Αυτή είναι η ιστορία της Μυρτώς, μιας γενναίας μύγας που κατάφερε να ανέβει ένα βουνό!
Και μην γελιέσαι, αυτό που την κάνει γενναία, δεν είναι το κατόρθωμά της. Είναι κυρίως η επιμονή της να προσπαθήσει, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και τα εμπόδια.
Η Μυρτώ δεν ήταν κάποια πολύ σπουδαία, ιδιαίτερα δυνατή ή προικισμένη μύγα. Ήταν μια απλή μύγα, σαν όλες τις μύγες που βλέπεις τριγύρω σου τώρα το καλοκαίρι.
Ήταν όμως μια μύγα με μεγάλα σχέδια. Και όπως ξέρουν όλοι,  “όταν έχεις ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ, είναι σημαντικό να ξεκινάς αμέσως”.
Η Μυρτώ δεν είχε και καμιά ιδιαίτερη βοήθεια από τους οικείους της. Αυτοί, με την περισσή αγάπη και τους δικούς τους φόβους στο μυαλό, προσπάθησαν να την εμποδίσουν να ξεκινήσει. “'Ομως η Μυρτώ ήξερε την αλήθεια για τα μεγάλα σχέδια...μην ακούς αυτούς που λένε ότι δεν μπορείς.” Και έτσι η Μυρτώ ξεκίνησε αμέσως να κατακτήσει το βουνό της.

Η ιστορία της Μυρτώς, είναι η ιστορία αυτοπραγμάτωσης καθενός από εμάς. Βέβαια, ίσως δεν έχουμε όλοι τόσο μεγάλους, και κυρίως ξεκάθαρους στόχους. Ή ίσως δίνουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτή που πρέπει στις “συμβουλές” των άλλων. Ή πάλι είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε στο πρώτο εμπόδιο που θα βρούμε.
Μα η αλήθεια είναι, ότι το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται σε αυτή τη μικρή φωνούλα μέσα μας που μας ωθεί να συνεχίσουμε. Και που αν η βοή του έξω κόσμου, αυτή που επιτρέπουμε να ξεκουφαίνει την προσωπική μας θέληση, κοπάσει, θα την ακούσουμε να μας προτρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας. Δεν έχει και πολλή σημασία, αν θα τα καταφέρουμε όλα στο τέλος. Ή αν θα φοβηθούμε στην πορεία. Σημασία έχει να φτάσουμε εκεί που δεν περιμέναμε ποτέ να πάμε. Να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Και δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το σχέδιο μας. Αρκεί να μας φανερώνει έναν άλλο ορίζοντα από εκείνον που αντικρίσαμε ξεκινώντας το πρωί. Αυτό σημαίνει προχωρώ. Αυτό σημαίνει προοδεύω.
Και εσύ που τώρα διαβάζεις την ιστορία της Μυρτώς, μην φοβάσαι να ονειρευτείς μεγάλα όνειρα. Αυτά είναι που άλλαξαν τον κόσμο. Να θυμάσαι όμως κι εσύ,  ότι "όταν έχεις ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ, είναι σημαντικό να ξεκινάς αμέσως.” Κι ας μην έχεις όλες τις απαντήσεις. Σίγουρα όταν φτάσεις στο γεφύρι θα βρεις τρόπο να το διασχισεις. Γιατί στην πορεία, θα έχεις μάθει πράγματα που δεν τα ήξερες πιο πριν. Θα φτάσεις εκεί πιο σοφός, πιο γεμάτος από εμπειρίες από όταν ξεκίνησες. Μα μόνο εκεί, μπροστά στο γεφύρι που μοιάζει απροσπέλαστο, θα το καταλάβεις αυτό.
Ξεκίνα λοιπόν. Κάντο κι εσύ, όπως η Μυρτώ! Και ποιος ξέρει, μπορεί και να συναντηθείτε στο ίδιο βουνό! 
Εξαιρετική, φωτεινή, χαρούμενη, χορταστική η εικονογράφηση του βιβλίου. δημιουργεί στον ανανγνώστη θετική διάθεση και μόνο στο ξεφύλισμα. 

Συγγραφέας & Εικονογράφος: Kim Hillyard
Εκδόσεις: Ψυχογιός



ταξίδι ζωής, αυτοπραγμάτωση, αυτοπεποίθηση, πίστη, ελπίδα, όνειρα, επιμονή, ηλικία 5+, εκδόσεις Ψυχογιός, 

Σχόλια