Χαριστική Βιλιοθήκη


Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και ο Δικαίος Χατζηπλής, γράφουν πάνω σε μια ιδέα που προέκυψε το 2010 μέσα από τα φιλανανγνωστικά παιχνίδια του Δικαίου με τα παιδιά.

Με την καθοριστική συμβολή της εικονογράφου Μυρτώς Δεληβοριά, γράφουν μια ιστορία φιλανανγνωσίας, απλή, αστεία, αληθινή, όπως ακριβώς (οφείλει να) είναι η επαφή των παιδιών με το βιβλίο.
Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Σοφοκλής, που παρέα με τον μπαμπά του επισκέπτονται την δανειστική βιβλιοθήκη της γειτονίας τους. Εκεί ο Σοφοκλής διαλέγει ένα βιβλίο. Καθώς το ανοίγει με ανυπομονησία, ξεπετάγονται από μέσα αρκούδοι, ακροβάτες, ιππότες, συναισθήματα, ταξίδια, γνώσεις, φαντασία, παιχνίδια...Και το σπουδαιότερο... Ο Σοφοκλής καταφέρνει να συνθέσει το δικό του φανταστικό κόσμο. Παράξενα πλάσματα, μυθικοί κόσμοι, νέες ιδέες ξεπηδούν κατευθείαν από την φαντασία του παιδιού.
Έρχεται όμως η ώρα να το επιστρέψει. Και τότε μια μεγάλη χαρά και μια μικρή λύπη θα ξεπεταχτούν από τις σελίδες. Χαρά για την περιπέτεια που έζησε, και τους χάρτινους φίλους που γνώρισε μέσα από τις σελίδες του. Λύπη γιατί πρέπει να αποχωριστεί το βιβλίο και μαζί τους ήρωες που αγάπησε. Η μαμά του είναι ξεκάθαρη:δεν μπορεί να κρατήσει το βιβλίο, ούτε καν την αγαπημένη του σελίδα. Πρέπει να το επιστρέψει ΟΛΟ! Ή μήπως υπάρχει κάτι που μπορεί να κρατήσει για πάντα; 

Η ιστορία των Παπαθεοδούλου - Χατζηπλή με την μοντέρνα και άκρως ενδιαφέρουσα εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, είναι ένας ύμνος στο βιβλίο. Στο βιβλίο που γίνεται παράθυρο σε έναν νέο, υπέροχο κόσμο και ξεκλειδώνει τη φαντασία των παιδιών. Το βιβλίο που βοηθά τον τολμηρό να ζήσει νέες περιπέτειες, τον φοβισμένο να βρει το δικό του σπαθί να πολεμήσει τους “κακούς”, τον ντροπαλό να γελάσει με την καρδιά του και τον ανυπόμονο να καταφέρει φτάσει στο πέρας της ιστορίας.
Υπάρχει σίγουρα ένα βιβλίο για κάθε παιδί. Ας πάμε με τα παιδιά μια βόλτα στην δανειστική βιβλιοθήκη. Περιμένει εκεί ένας ολόκληρος κόσμος θαυμάτων να τους χαριστεί!  

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου - Δικαίος Χατζηπλής
Εικονογράφος: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδόσεις: Πατάκη



βιβλίο, φιλαναγνωσία, περιπέτεια, φαντασία, ηλικία 4+, εκδόσεις Πατάκη, 

Σχόλια