Ο μάστορας των παραμυθιών και της τέχνης της προφορικής αφήγησης, Δρ. Στέλιος Πελασγός μας προτείνει τα αγαπημένα του Παιδικά Βιβλία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ήμέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, ξεκινάμε μια σειρά από παρουσιάσεις σε αγαπημένα Παιδικά Βιβλία, αγαπημένων ανθρώπων του παιδικού και νεανικού βιβλίου.
Το "αφιέρωμα" αυτό, αν μπορώ να το πω έτσι, ανοίγει ο Δρ. Στέλιος Πελασγός.
Ο Δρ. Στέλιος Πελασγός ξεκίνησε την αναβίωση της τέχνης της παραδοσιακής προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης στην χώρα μας. Είναι ιστορητής , συγγραφέας, παιδαγωγός και μελετητής της προφορικής λογοτεχνίας και παράδοσης. Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης και τεχνών του Λόγου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης καθώς και του Διεθνούς Φεστιβάλ "Κάτω από τα δέντρα.." του Δήμου Μουρεσίου Πηλίου. Δίνει παραστάσεις αφήγησης και διδάσκει σε εργαστήρια για την τέχνη του ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία που έχει εκδόσει, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.storytelling.gr/pg-8/
Ακολουθούν τα δικά του Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία:


"Καλημέρα και ευχαριστώ για την πρόσκληση. Τα αγαπημένα μου βιβλία είναι έτσι κι αλλιώς "παιδικά".

1. Ο άνεμος μέσα στις λεύκες. Κένεθ Γκράχαμ. Το μεγάλο κλασσικό έργο της παιδικής λογοτεχνίας. Το βιβλίο που θα έσωζα εάν ναυαγούσα σε ερημονήσι.

2. Το χόμπιτ. Τζ. Ρ.Ρ. Τολκιν. Παρά την τηλεοπτική κακοποίηση (εκδόσεις Αίολος)


3. Η οικογένεια Μούμιν Τρολ. Τόβε Γιάνσον. Ευαισθησία και φαντασία.
(εκδόσεις Μόκας Ε.- Μορφωτική)

4. Ο Σιγανός που μιλάει με τα πράγματα. Παυλίνα Παμπούδη (εκδόσεις Πατάκη)

και πέμπτη η παρασπονδία

5.Τα ρω του έρωτα. Οδυσσέα Ελύτη. Δεν ξεχωρίζω ενήλικη και παιδική λογοτεχνία. Η πραγματική ποίηση είναι κατανοητή από όλους"
(εκδόσεις Ύψιλον)

Σχόλια