Δυο ξεχωριστά βιβλία από τις Εκδόσεις Τετράγωνο.

Στο κοτέτσι
Συγγραφέας: Πηνελόπη Δέλτα
Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου

Να ένα παραμύθι που παρά τα 90 του χρόνια, παραμένει δροσερό και φρέσκο, όπως όλα τα κλασσικά παραμύθια που έχουμε αγαπήσει!
Γραμμένο από την Πηνελόπη Δέλτα, το παραμύθι στο Κοτέτσι, δημοσιεύτηκε για μια και μόνο φορά στο παιδικό περιοδικό Παιδική Χαρά το 1922.
Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα κοτέτσι και στο χώρο γύρω από αυτό. Πρωταγωνιστής είναι ο Κικιρής, ένα θαρραλέο πετεινάρι, που θυμίζει αγοράκι της σημερινής εποχής. Τολμηρός, ατίθασος και έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση του στο κόσμο και στο κοτέτσι, μπλέκει τον εαυτό του και τους άλλους σε περιπέτειες!
Περίεργος για κάθε τι καινούργιο, ονειροπόλος και ατρόμητος με το θάρρος που μόνο η παιδική αθωότητα και η άγνοια του κινδύνου δίνει, ο Κικιρής ανακαλύπτει τον κόσμο, τον εαυτό του, τα όρια και τις προκλήσεις του.
Και μπορεί η τύχη να ευνοεί τους τολμηρούς αλλά θέλει και η τόλμη σύνεση...
 
Αρχαία Μυθικά Τέρατα
Εικονογράφηση: Αλεξία Οθωναίου

Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα αυτού του βιβλίου, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε σφιχτά στο χέρι σας το μίτο της Αριάδνης: οι Σειρήνες της εικονογράφησης μπορεί να σας κρατήσουν για πάντα δέσμιους στο λαβύρινθο της φαντασίας. Και τα μάτια σας δεκατέσσερα στο κείμενο: η Σφίγγα περιμένει με αινίγματα στο τέλος του βιβλίου...
Το βιβλίο Αρχαία Μυθικά Τέρατα, είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει ο υπότιτλος του: Η ελληνική μυθολογία...αλλιώς.
Μέσα από μια πολύ μοντέρνα και διασκεδαστική εικονογράφηση, παρελαύνουν τα πιο γνωστά τέρατα αλλά και οι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας.
Αν έχετε παιδιά του δημοτικού που ξεκινούν το ταξίδι τους στον υπέροχο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας αλλά και για να φρεσκάρετε τη μνήμη των μεγαλύτερων, γιατί όχι και τη δική σας, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο.
Με πολύ σύντομα κείμενα, χιούμορ και άφθονη φαντασία θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών σας!
Ακολουθείστε τη Μέδουσα, τον Πήγασο, τη Λερναία Ύδρα, το Μινώταυρο, τους Κύκλωπες, τον Κένταυρο, τον Περσέα, τον Ηρακλή, τον Θησέα, τον Οδυσσέα και τους άλλους ήρωες στις περιπέτειες τους και απολαύστε ένα ταξίδι από τα ουράνια μέχρι τα καταχθόνια της φαντασίας....
Ένα ταξίδι μόνο για τολμηρούς!

Σχόλια