Τα δικά μου Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία από το 2012

Μια απαραίτητη διευκρίνηση: οι επιλογές μου, περιορίζονται αποκλειστικά στα βιβλία που διάβασα. Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν για κανένα να παρακολουθεί τα άπαντα της ετήσιας βιβλιοπαραγωγής. Και φυσικά είναι απολύτως βέβαιο ότι εκδόθηκαν και άλλα υπέροχα βιβλία μέσα στη χρονιά που πέρασε, που όμως δεν είχα την τύχη και την ευκαιρία να διαβάσω. Αν τα ανακαλύψω στο μέλλον θα τα μοιραστώ μαζί σας!

Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να επιλέξω τα αγαπημένα μου βιβλία για φέτος. Με το ένα ήμουν ήδη εντυπωσιασμένη από το πρώτο της σειράς, με το άλλο ερωτεύτηκα με την...πρώτη σελίδα.
Βιβλία διαφορετικά, αλλά με κοινό παρανομαστή το χιούμορ, τη ζωντάνια, την ευρηματικότητα και φυσικά δυο μοναδικούς ε(ξε)ρευνητές! Δυο βιβλία που δίνουν ζωή σε πλάσματα φανταστικά ή καθημερινά και μας προσκαλούν να δούμε τον κόσμο, τα πράγματα και τις λέξεις με άλλο μάτι!
Δυο βιβλία που σε κάνουν να γελάς (να ξεκαρδίζεσαι μάλλον!) και σε ταξιδεύουν σ' ένα κόσμο φωτεινό και αστείο, όπου όλα είναι δυνατά. Σε ένα κόσμο μαγικό, που μόνο η πένα και τα χρώματα προικισμένων συγγραφέων και εικονογράφων μπορεί να σε πάει. Ένα είναι σίγουρο, πως αν αφεθείς στη μαγεία των παιδικών βιβλίων θα ανακαλύψεις κι εσύ τον υπέροχο κόσμο που κρύβεται κάτω από την χμ...ύτη σου!

Οι ανακαλύψεις του Εγκμοντ Κλαβιέ
1. Το πρώτο Χμ που είδα
2. Ο λεξιδιώτης Χμ
Συγγραφέας - Εικονογράφος: Κατερίνα Κρις
Εκδόσεις: Κέδρος

Χμ....τι να πεις για αυτά τα βιβλία....ΑΠΛΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ!
Ο Εγκμοντ Κλαβιέ, ο εξερευνητής του ανήκουστου και ανύπαρκτου, ήρθε για να μείνει και να μας
αφηγηθεί πολλές ιστορίες για τα μικροσκοπικά.... Χμ!
Αυτά τα πλασματάκια με τη μολυβένια μύτη...που κρύβονται μέσα σε κάθε νέα ιδέα, σε κάθε σελίδα των βιβλίων που αγαπάμε, των γραμμών που γράφουμε και περιμένουν να τα ανακαλύψουμε....
Δυο χμ..υπέροχα βιβλία που εισάγουν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των λέξεων και τη περιπέτεια της γραφής, με τρόπο συναρπαστικό.
Τα μικρά Χμ, αποκαλύπτουν στα παιδιά το μαγικό τρόπο να ταξιδεύεις με τις λέξεις. Γιατί "οι λέξεις δεν είναι απλώς λέξεις, αλλά καλογραμμένα μέσα μεταφοράς που σε "λαξιδεύουν" σε τόσα και τόσα μέρη. Γιατί τα καλύτερα ταξίδια... μετά τα ταξίδια, είναι αυτά που στη γλώσσα των Χμ λέμε...
...λεξίδια".

Με γλώσσα πολύ οικεία στα παιδιά, με χιούμορ που μπορούν να καταλάβουν, ζαβολιάρικη διάθεση,
και ακόμα πιο παιχνιδιάρικη χρήση των διάφορων γραμματοσειρών, ο Εγκμοντ Κλαβιέ με τη βοήθεια της αρχιβοηθού του Κατερίνας Κρις, θα κάνουν τα παιδιά να δουν με άλλο χμ..μάτι τα βιβλία και γιατί όχι να αποπειραθούν να ανακαλύψουν τα δικά τους Χμ...στα δικά τους γραπτά...Αρκεί μόνο ένα....να γράψουν με την καρδιά τους!

Οι περιπέτειες του επιθεωρητή  Σέλοκ του Σέλινου
ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ
Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη
Εικονογράφος: Χρήστος Δήμος
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Διαβάζοντας το πρώτο βιβλίο της σειράς Ο επιθεωρητής Σέλοκ του Σέλινου, πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το σπαρταριστό χιούμορ και τον εξαιρετικό τρόπο που η συγγραφέας έχει δώσει ζωή σε φρούτα, λαχανικά και σκεύη της κουζίνας.
Παίρνοντας στα χέρια μου το δεύτερο μέρος, είχα σχεδόν τη βεβαιότητα ότι δεν θα με εντυπωσίαζε όσο το πρώτο. Πόσο λάθος έκανα!!!
Η δεύτερη περιπέτεια που επιθεωρητή Σέλοκ, είναι ακόμα πιο ξεκαρδιστική, αναδεικνύοντας το αστείρευτο χιούμορ και το ταλέντο της Ιωάννας Μπουλντούμη.
Η συγγραφέας παίζει με τρόπο αφάνταστα ευρηματικό και διασκεδαστικό με τις λέξεις, δίνοντας τους καινούργια διάσταση, που δεν μπορεί παρά να σε παρασύρει στη καρδιά αυτής της περιπέτειας. Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα στη κουζίνα μιας συνηθισμένης οικογένειας, (μπορεί και της δικής σας!), όπου σε ένα παράλληλο σύμπαν, φρούτα και λαχανικά, σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα, ζουν και βασιλεύουν και τον επιθεωρητή Σέλοκ παιδεύουν!

Το βιβλίο μιλά για τις διατροφικές συνήθειες και την αξία της Μεσογειακής δίαιτας. Κι αν τα παιδιά σας έχουν βαρεθεί τα διατροφικά κηρύγματα, κι αν άδικα προσπαθείτε να τα πείσετε ότι ένα σπιτικό τοστ,  είναι περισσότερο ωφέλιμο από το κρουασάν στο κυλικείο του σχολείου, εμπιστευτείτε τον Σέλοκ!
Αυτός, με τη σύμπραξη του Ταψίραχου Πυρέξ, θα αποκαλύψουν το καταχθόνιο σχέδιο των εχθρικών δυνάμεων του junk food και του delivery, να καταστρέψουν κάθε τι υγιεινό βρίσκεται μέσα στη κουζίνα σας και να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την πολιτική υγιεινής διατροφής.
Ένα είναι σίγουρα: μετά από το διάβασμα του βιβλίου, θα κοιτάτε με άλλο μάτι το περιεχόμενο του...ψυγείου σας!
Προσοχή όμως: πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το βιβλίο, εξασκείστε επαρκώς τις σιαγόνες σας! Διαφορετικά, μπορεί και να πάθουν κράμπα... από το γέλιο!



Σχόλια