Οι καλοί και οι κακοί ιππότες - Οι καλοί και οι κακοί Πειρατές

Το χιούμορ είναι πάντα η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις και τη λεκτική βία. Και στις δύο ιστορίες του Αντώνη Παπαθεοδούλου, το χιούμορ γίνεται το πιο ιδανικό "όπλο" στα χέρια των καλών.
Είτε ανάμεσα σε πειρατές, είτε ανάμεσα σε ιππότες, οι διάλογοι που αναπτύσσονται είναι ξεκαρδιστικοί, άμεσοι, γεμάτη έμπνευση και φαντασία.
"Καλοί" και "κακοί" σε ένα ρεσιτάλ απαντήσεων, όπου η εξυπνάδα και το χιούμορ, κατατροπώνουν  περίτρανα την αγένεια και την απειλή.
Δυο ιστορίες που αποδεικνύουν ότι το πιο ισχυρό όπλο  απέναντι σε " συμμορίες" κάθε είδους, είναι η τόλμη, η ομαδικότητα, η συνεργασία, ο ρομαντισμός και η ευγένεια (ακόμα κι αν είναι πασπαλισμένη και με λίγη δόση ειρωνείας).
Και στις δύο ιστορίες, οι "κακοί" σαστίζουν απέναντι στη μη χρήση βίας, αφού η βία είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζουν. Αιφνιδιάζονται από το χαμόγελο και παραδίδονται οικειοθελώς και αμαχητί στη δύναμη της καλοσύνης.

Κι αν είστε από εκείνους που πιστεύουν, ότι με τα λόγια δεν κερδίζονται μάχες και ότι η δύναμη της βίας είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη του (δια)λόγου, οι ιστορίες του Αντώνη Παπαθεοδούλου θα σας κάνουν (τουλάχιστον) να το ξανασκεφτείτε!

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος





Σχόλια