Ένα γράμμα μια ιστορία.

Ένα από τα "εργαλεία" που άρχισα από πέρσι που η κόρη μου ήταν στο νηπιαγωγείο να χρησιμοποιώ για τη γνωριμία της με τα γράμματα, ήταν τα μικρά βιντεάκια  στο youtube της εξαιρετικής σειράς κινουμένων σχεδίων "Ένα γράμμα μια ιστορία". Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει πιο εύκολος, ευχάριστος και διασκεδαστικός τρόπος να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την αλφαβήτα, αλλά και να οξύνουν το μάτι και τη φαντασία τους. Αφού η μικρή μου εξοικειώθηκε με τη λογική των ιστοριών, άρχισε να "βλέπει" και να "ανακαλύπτει" παντού κρυμμένα γράμματα! Ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε, μέσα κι έξω από το σπίτι.
Οι ιστορίες λοιπόν της σειράς "Ένα γράμμα μια ιστορία" προσφέρονται τώρα δωρεάν με τη μορφή e-book από τη γνωστή και αγαπημένη συγγραφέα Σοφία Μαντούβαλου, τον εικονογράφο Αρίσταρχο Παπαδανιήλ και τις εκδόσεις Syllipsis
Η σειρά βασίζεται σε 24 έμμετρες σουρεαλιστικές, φανταστικές, κάποτε και ανατρεπτικές ιστορίες, μία για κάθε γράμμα της αλφαβήτου. Ο κορμός των ιστοριών βασίζεται σε λέξεις που αρχίζουν από κάθε γράμμα.  Οι ήρωες όλο ζωντάνια, χιούμορ και φρεσκάδα σας περιμένουν εν δράσει στην πρώτη ελληνική εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων, παραγωγής του Υπουργείου Παιδείας.

Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της συγγραφέως, διαβάστε το e-book ή παρακολουθήστε τις ιστορίες με τη μορφή κινουμένων σχεδίων στο youtube.
Καλή διασκέδαση!


Ένα γράμμα μια ιστορία: 24 έμμετρα παραμύθια.
Συγγραφέας: Σοφία Μαντουβάλου
Εικονογράφηση: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Εκδόσεις Syllipsis / e-book, Αθήνα, Μάιος 2013
.

Σχόλια