Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας (Θεατρική παράσταση)

«Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας», είναι ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των βιβλίων. Ένα ταξίδι, στη χώρα της φαντασίας, του ονείρου και της παιδική αθωότητας, όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Η μικρή Ευγενία, που βαριέται αφόρητα τα βιβλία, θα ονειρευτεί ότι βρίσκεται κλειδωμένη στην παλιά βιβλιοθήκη. Τα ξωτικά της βιβλιοθήκης, θα της αποκαλύψουν ότι ο μόνος τρόπος για να βγει  από εκεί, είναι να ανακαλύψει το "Ανεύρετο Βιβλίο". Στην περιπλάνηση της στη μαγική χώρα των βιβλίων, θα γνωρίσει πολλούς, γνωστούς μας ήρωες. Θα τραγουδήσει παρέα με τον Δον Κιχώτη, θα συνομιλήσει με τον Ηρακλή και τον Άτλαντα, θα πετάξει παρέα με τον Πίτερ Παν, θα ακούσει μαγεμένη το μύθο της Περσεφόνης, θα πιάσει κουβέντα με ένα δεινόσαυρο, θα κερδίσει τη φιλία τους και τα δώρα της γνώσης.

Η μικρή Ευγενία θα μάθει πως μέσα από τα βιβλία δεν μαθαίνουμε μόνο τις ιστορίες κάποιων, μακρινών, υπαρκτών ή φανταστικών άλλων, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό. Και πως αυτή η γνώση γίνεται το μέσο, το χαρτί και το μολύβι, για να γράψουμε την δική μας ξεχωριστή ιστορία, και να γίνουμε οι ίδιοι, ήρωες και πρωταγωνιστές στο βιβλίο της ζωής (μας).

Ιδιαίτερη και πολύ ξεχωριστή θέση στην παράσταση έχει το θέατρο σκιών, όχι όπως το έχουμε συνηθίσει με φιγούρες, αλλά με τις σιλουέτες των ίδιων των ηθοποιών. Μουσική, τραγούδια, φωτισμός, και οι καταπληκτικές και τόσο ζωντανές και κεφάτες ερμηνείες των ηθοποιών, δημιουργούν ένα σύνολο που μαγεύει τους θεατές, κάθε ηλικίας. Κατά τη γνώμη μου το έργο είναι ιδανικό για παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, αν και την παράσταση που παρακολουθήσαμε εμείς, την είδαν και παιδιά πολύ μικρότερων ηλικιών, που διασκέδασαν και γέλασαν με την καρδιά τους.

Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου
Παίζουν: Ρ. Καλοκύρης, Ι. Μάντζαρη, Πρ. Νερατίνι-Δοκιμάκης, Ουρ. Φουρλάνου

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι
Τηλ : 2103455020
Κυρ. 12 μ.μ

Σχόλια