Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας

"Ψηλά πάνω από την πόλη, σε μια μεγάλη κολόνα, έστεκε το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα.
Ήταν σκεπασμένο με λεπτά φύλλα από καθαρό χρυσάφι. Στη θέση των ματιών είχε δύο λαμπερά ζαφείρια και ένα κατακόκκινο ρουμπίνι γυάλιζε στη λαβή του ξίφους του."
Το κλασσικό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ αποκτά νέα λάμψη με τις "υπέροχες, σαν πολύτιμα πετράδια, ζωγραφιές της Τζέην Ρέυ". Ζωγραφιές στους τόνους του χρυσού, που ταξιδεύουν τους αναγνώστες στις μαγευτικές πολιτείες της ανατολής και αντανακλούν τα πολύτιμα αισθήματα της καρδιάς του Πρίγκιπα.
Το παραμύθι που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια έχει αναγνωριστεί ως ένα αθάνατο αριστούργημα. Πρόκειται για την ιστορία ενός Πρίγκιπα που δεν ήταν ευτυχισμένος. Και που μόνο όταν απεκδύθηκε τα κοσμικά του πλούτη και κέρδισε ένα φίλο, βρήκε αληθινό νόημα η ύπαρξή του. Και ήταν τότε που η συμβατική εξουσία θεώρησε την παρουσία του άχαρη, σχεδόν ενοχλητική και οδήγησε το κουφάρι του στον κλίβανο, χωρίς να μπορέσει όμως να λιώσει την γεμάτη αγάπη καρδιά του.
Το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ είναι μια ποιητική ιστορία για την αξία της προσφοράς και της ανιδιοτελούς θυσίας. Μια ιστορία για το νόημα της αληθινής φιλίας. Μια ιστορία για την αποστολή της εξουσίας, να φροντίζει και να προστατεύει με όλα τα μέσα, τους  αδύναμους και ταπεινούς αυτού του κόσμου. Μια ιστορία με πολλαπλά νοήματα,  που είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Κι αν ίσως το αληθινό χρυσάφι μας λείπει σήμερα, η προσφορά, το χαμόγελο, η καλοσύνη, η ευγένεια είναι τα δικά μας πολύτιμα πετράδια που μπορούμε να μοιραστούμε και να μοιράσουμε στους γύρω μας, όχι με την πρόθεση της απολαβής, αλλά με το όραμα ενός πιο όμορφου και δίκαιου κόσμου, όχι κάπου μακριά, αλλά δίπλα μας.

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας
Διασκευή από το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ
Διασκευή: Τζέην Ρέυ
Εικονογράφηση: Τζέην Ρέυ
Επιμέλεια: Αλεξία Τερζοπούλου
Εκδόσεις: Βιβλία Τερζόπουλος


Σχόλια