Πως έγινα αστέρι στην ανάγνωση.

H Lisa Papp, γράφει και εικονογραφεί, μια πολύ τρυφερή ιστορία για ένα κορίτσι με μαθησιακές δυσκολίες. Η Μαντλίν, δυσκολεύεται να διαβάσει δυνατά. Νιώθει ότι οι λέξεις κολλάνε στο στόμα της και οι προτάσεις δεν βγαίνουν με την άνεση και την ταχύτητα που το καταφέρνουν οι συμμαθητές της. Πολλοί γελούν μαζί της στην τάξη κι εκείνη στεναχωριέται που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το χρυσό αστέρι της ανάγνωσης, παρά μόνο αμέτρητες, αυτοκόλλητες καρδούλες που λένε "προσπάθησε κι άλλο".
Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα επισκεφτεί την τοπική βιβλιοθήκη και θα αποκτήσει έναν ξεχωριστό φίλο που θα τη βοηθήσει, όχι μόνο να κερδίσει το αστέρι που τόσο επιθυμεί, αλλά να γίνει η ίδια αστέρι στην ανάγνωση.
Μια ευαίσθητη ιστορία για τη δύναμη της υπομονής, της επιμονής, και πάνω από όλα της ενθάρρυνσης, ακόμα κι όταν αυτή γίνεται σιωπηλά. Γιατί κάποιες φορές χρειάζεσαι κάποιον απλά να σε ακούσει. Όχι να σε συμβουλεύσει, μόνο να είναι εκεί. Mια αξιαγάπητη ηρωίδα που θα καταφέρει να κάνει τους μικρούς αναγνώστες, που ίσως αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εκείνη, να πουν "μπορώ κι εγώ να τα καταφέρω".
Υπέροχη και η εικονογράφηση που συνοδεύει το βιβλίο στους ίδιους ήρεμους τόνους, ξεκάθαρη και χωρίς εξάρσεις. 

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Lisa Papp
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σχόλια