Ο παππούς ο Σούπερμαν και ένα κερασάκι.

Θα ξεκινήσω αυτή την παρουσίαση, δανειζόμενη μια φράση της συγγραφέως Αγγελικής Βαρελά, που έχει γράψει το εισαγωγικό σημείωμα αυτού του βιβλίου. Πρόκειται λοιπόν για μια ιστορία με θέμα την "εγκυμοσύνη της αναμονής". Πόσο όμορφη και ταιριαστή η περιγραφή της! Και πράγματι κάθε κύηση είναι μια εγκυμοσύνη της αναμονής, όχι μόνο για την μητέρα, αλλά και για τους κοντινούς της ανθρώπους, που ο καθένας ξεχωριστά προετοιμάζεται να αναλάβει το νέο του ρόλο, κάνει όνειρα και καλώς ή κακώς έχει τις δικές του προσδοκίες για το πλασματάκι που έρχεται.
Η ιστορία της Άννας Κουππάνου, που έχει βραβευθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική συντροφιά, είναι μια σύγχρονη ιστορία οικογενειακής αγάπης. Μια ιστορία γεμάτη από τις δυσκολίες, τα διλήμματα, τα αδιέξοδα που πολλά σύγχρονα ζευγάρια αντιμετωπίζουν: ανεργία, οικονομικές δυσκολίες, μετανάστευση, συγκατοίκηση με τους γονείς.
Παρά όμως το σύγχρονο χαρακτήρα της,
η ιστορία, βασίζεται στην αναλλοίωτη αξία της αγάπης και της προσφοράς.
Ο Κος Τιμόθεος, ο μέλλοντας παππούς της ιστορίας, προετοιμάζεται να υποδεχτεί το εγγονάκι του, ενώ ταυτόχρονα, είναι παρών για να στηρίξει την οικογένεια της κόρης του. Μέσα από σκέψεις που κάνει και που άλλοτε μοιράζεται και άλλοτε κρατά για τον εαυτό του, προσπαθεί να βρει τον εαυτό του μέσα στη νέα του αποστολή. Μια τυχαία συνάντηση στο πάρκο, με ένα μικρό αγόρι, θα του αποκαλύψει σιγά σιγά, τον τρόπο να γίνει ο παππούς που ονειρεύεται και κυρίως να καταλάβει ότι όταν γίνεσαι παππούς, γίνεσαι παππούς όλων των παιδιών.
Μια πολύ τρυφερή ιστορία που θα συγκινήσει τους αναγνώστες και που θα ήταν ένα πολύ όμορφο δώρο σε μέλλοντες παππούδες. Έτσι για να μην ψάχνουν κι εκείνοι σαν τον Κο Τιμόθεο τα ράφια των βιβλιοπωλείων για το εγχειρίδιο του πιο καλού παππού!

Συγραφέας: Άννα Κουππάνου
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Εκδόσεις: Κέδρος

Σχόλια