O Πολυπόδαρος έχασε τα παπούτσια του


Ένα βιβλίο-παιχνίδι, από την ψυχολόγο  - ψυχαναλύτρια Σουζάνα Παπαφάγου. 'Ένα βιβλίο γεμάτο περίεργα πλασματάκια, αριθμούς, κρυψώνες και χρώματα, που εισάγει τα πολύ μικρά παιδιά στις έννοιες της αίσθησης του εαυτού στον χώρο, ενισχύοντας παράλληλα την πίστη τους στη φιλία και στη συνεργασία.
Ο Πολυπόδαρος έχασε τα παπούτσια του και με τη βοήθεια των μικρών φίλων του, αλλά και των παιδιών που διαβάζουν το βιβλίο με τους γονείς τους, θα ψάξουν να τα βρουν. Το βιβλίο επιτυγχάνει πολλαπλούς εκπαιδευτικούς στόχους, χωρίς να πάψει στιγμή να είναι διασκεδαστικό. Τα παιδιά θα εξοικειωθούν με βασικές έννοιες του χώρου (πάνω, κάτω, δίπλα, απέναντι κλπ) θα δουν τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 10 να επαναλαμβάνονται και θα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν πόδια, παπούτσια και μικρά, χαριτωμένα τερατάκια. Θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα χρώματα, θα ασκήσουν την παρατηρητικότητά τους και κυρίως θα ανακαλύψουν την σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη ενός ομαδικού στόχου. Η πολύχρωμη, ζωηρή, εικονογράφηση κάνει το βιβλίο ιδιαίτερα ελκυστικό στα μικρά παιδιά (ηλικία 3+).
Ένα βιβλίο, πραγματικό εργαλείο, που μπορεί να διαβαστεί, να παιχτεί, να ζωγραφιστεί, να τραγουδηθεί, να  χαρίσει πολλές ώρες δημιουργικής διασκέδασης. 

Συγγραφέας: Παπαφάγου Σουζάνα
Εικονογράφος: Κουρούδη Μενέλαος
Εκδόσεις: Πατάκης

Σχόλια