Εσύ επιλέγεις.

Φαντάσου έναν κόσμο που θα μπορούσες να έχεις ότι θα ήθελες. Σε αυτό τον κόσμο τίποτα δεν είναι αδύνατο. Στον κόσμο αυτό, εσύ επιλέγεις. Και το μόνο όριο είναι η φαντασία σου!

Γυμναστική για το μυαλό και εξάσκηση των γλωσσικών δεξιοτήτων των παιδιών. Εκείνο που οι νηπιαγωγοί ονομάζουν προφορικό εγγραματισμό, στο βιβλίο αυτό βρίσκει την πιο πετυχημένη του εκδοχή.

Το νέο βιβλίο των εκδόσεων Ίκαρος, είναι ένα αληθινό παράθυρο στη φαντασία των παιδιών. Ένα παράθυρο που τους δίνει ξεχωριστή θέα, μα κυρίως τους δίνει φωνή. Μια συνεχής ευκαιρία για κουβέντα και παιχνίδι με τη γνώση και τη φαντασία. Ένα βιβλίο που τους δίνει την ευκαιρία να φτιάξουν κάθε φορά μια νέα ιστορία.

Στα μεγάλα, πολύχρωμα σαλόνια του, ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, οι αμέτρητες επιλογές που έχουν κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Από το ποια ρούχα θα ήθελαν να φορέσουν, ποια μέρη θα επιθυμούσαν να επισκεφτούν, τι δουλειά θα ήθελαν να κάνουν, μέχρι ποιους θα διάλεγαν για φίλους τους, και ποιο κατοικίδιο θα ήθελαν για παρέα, οι επιλογές είναι αμέτρητες, φανταστικές και σίγουρα μπορούν να γίνουν αναπάντεχες και αντισυμβατικές! 

Το βιβλίο είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλότροπα στο νηπιαγωγείο, αλλά και νωρίτερα από τους γονείς, καθώς εμπλουτίζει το λεξιλόγιο, εξάπτει τη φαντασία, βοηθά στη σύνθεση μικρών ιστοριών, και δίνει αφορμές να συζητηθούν με παιγνιώδη τρόπο, θέματα με εύρος από τη διατροφή, τις εποχές του χρόνου και τη φιλία, μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό, τη διαφορετικότητα, τις εφευρέσεις, και τόσα  άλλα! Κυρίως όμως μαθαίνει στα παιδιά να στέκονται μπροστά στην κάθε μέρα με θάρρος και θετική διάθεση. Κάθε πρόκληση μπορεί να απαντηθεί. Πάντα μπορούν να πάνε μπροστά, να προχωρήσουν, να κάνουν την επιλογή που ταιριάζει σε εκείνα. Να είναι ο εαυτός τους. 

Για πες λοιπόν... αν μπορούσες να πας οπουδήποτε που θα πήγαινες; Μήπως στην πόλη με τον φίλο σου τον πειρατή, που ζει σε ένα διαστημόπλοιο με σιντριβάνι και τρώει κάθε πρωί ραπανάκια, παίζοντας Πινγκ- πονγκ με τον κατοικίδιο ελέφαντά του; 

Ή θα προτιμούσες ένα ταξίδι στην έρημο, παρέα με ένα ιππότη που φοράει σομπρέρο, πάνω στο κουνιστό αλογάκι του και κοιμάται σε αιώρα;

Υπάρχει όμως και η επιλογή να ζήσεις σε ένα δεντρόσπιτο με τον κατοικίδιο δράκο σου και να διαβάζετε παρέα κόμικς, τρώγοντας ψητό καλαμπόκι που φτιάχνει δίπλα σε μια λίμνη γεμάτη σαπουνόφουσκες ένα περιπλανώμενο φάντασμα.

Βεβαίως θα μπορούσε επίσης να.....

Εσύ επιλέγεις την συνέχεια! 


Συγγραφέας : Pipa Goodhart

Εικονογράφος : Nick Sharratt

Εκδόσεις : Ίκαρος 

 

Σχόλια