Καλικαντζαρολογία - Καλικαντζαροδιωκτική

Όσα πάντοτε θέλατε να μάθετε για τους καλικάντζαρους και φοβόσασταν να ρωτήσετε, όλες οι απαντήσεις που κανείς δεν ήξερε να σας δώσει, είναι εδώ  και θα σας δοθούν από τον ειδικό Καλικαντζαροδιώκτη, Στέλιο Πελασγό!

Ο αγαπημένος μας παραμυθάς, φτιάχνει ένα εξαιρετικά πρωτότυπο., χιουμοριστικό βιβλίο, με μπόλικη δόση λαογραφίας και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα διασκεδαστικό Καλικαντζαροκυνήγι! 

Εντολή πρώτη: κρύψτε καλά αυτο το βιβλίο αφού το διαβάσετε γιατί αυτοί τα δαιμόνια παγανά μπορεί και να το μασουλήσουν. 

Εντολή δεύτερη: αναφέρετε οποιαδήποτε ύποπτο σημάδι εμφάνισης Καλικάντζαρου στην Κ.Κ.Κ.Κ δηλαδή το Κέντρο Κατεπείγουσας Καταπολέμησης Καλικάντζαρων

Εντολή τρίτη: ξεκινήστε να μαθαίνετε τα πάντα για τον...εχθρό!

Που ζουν, από που έρχονται, πως μιλούν, πως πρέπει να τους μιλάμε εμείς, τι σχέση έχουν οι Καλικάντζαροι με τις καλικατζούρες, πότε εμφανίζονται, πότε το σκάνε, ποια είναι η οργάνωση 4 Πι, ποια είναι τα όπλα του Καλικαντζαροδιώκτη, πως κάνουμε ιχνηλάτηση και γιατί είναι τόσο σημαντικό να είμαστε ευγενής και να κρατάμε το δωμάτιό μας καθαρό; 

Απαντήσεις σε αυτά μα και ακόμα περισσότερα, θα βρούμε στο βιβλίο του Στέλιου Πελασγού, το οποίο έχουν ζωντανέψει με τις Καλικαντζαροζωγραφιές τους οι Σπύρος Γούσης και Μαίρη Καρπέτα. 

Ως ενήλικη, το βιβλίο με έκανε να αισθανθώ πόσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής στις μεγαλουπόλεις, μας έχει κάνει να ξεκόψουμε, όχι μόνο από τη φύση, αλλά και από τη λαϊκή μας ρίζα. Πόσο η μικρή ή μεγαλύτερη αποχή μας από το βίωμα της παράδοσης, των μύθων και των δοξασιών της έχει στενέψει τους ορίζοντές μας και την ικανότητα να ανακαλύψουμε την μαγεία δίπλα μας, στην καθημερινότητά μας, πόσο έχει αποδυναμώσει τελικά τη φαντασία μας. 

Ποτέ όμως δεν είναι αργά να βάλουμε λίγη μαγεία στη ζωή μας! Το βιβλίο του Στέλιου Πελασγού είναι ιδανικό, όχι μόνο για οικογενειακές αναγνώσεις, μα και για οικογενειακές εξορμήσεις! Βγείτε λοιπόν στη φύση, τρέξετε στα δάση και τα ποτάμια, ή απλά μαζευτείτε κοντά στο τζάκι, ή ανάψτε κεράκια, σβήσε τα φώτα, πάρτε το βιβλίο στα χέρια σας, καθίστε αναπαυτικά και αρχίστε να ανακαλύπτετε και σεις μαζί με τα παιδιά τους κρυμμένους καλικάντζαρους που κρύβονται γύρω μας, μα και αυτούς που κουβαλάμε! Γιατί ως γνωστόν, "Τον καλικάντζαρο δε θα τον συναντήσεις /αν δεν τον κουβαλάς εντός σου!

Καλή σας απόλαυση και καλές γιορτές! 


Συγγραφέας -Καλικαντζαροδιώκτης 033: Στέλιος Πλεασγός

Καλικαντζαρογράφοι: Σπύρος Γούσης - Μαίρη Καρπέτα

Εκδόσεις: Πατάκη



Σχόλια