ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ΑΣΤΡΑ (η παράσταση)

Το έργο του Μενέλαου Λουντέμη, ενός από τους σπουδαιότερους ΄Ελληνες συγγραφείς και ποιητές
επέλεξε κατά τη φετινή θεατρική περίοδο να φιλοξενήσει η παιδική σκηνή Μαριάννα Τόλη. Το αγαπημένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα μεταφέρεται στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή Σίσσυς Αλατά και σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη. 

Ο σκηνοθέτης Αναστάσης Δεληγιάννης, γνωστός από την καλλιτεχνική του πορεία, έχει αναλάβει, μαζί με ένα σύνολο δυναμικών συντελεστών, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή το διαχρονικό μήνυμα και την τρυφερή ματιά του αγαπημένου σε όλους Μενέλαου Λουντέμη. Η θεατρική διασκευή της Σίσσυς Αλατά παρέμεινε πιστή στα ουσιώδη νοήματα και το ύφος του συγγραφέα, χρησιμοποιώντας σε αρκετά σημεία αυτούσιο τον λόγο του.

Το έργο  παρουσιάζει ανάγλυφα τον πόθο ενός φτωχού παιδιού, του Μέλιου, να μάθει γράμματα καθώς και την προσπάθεια του να επιτύχει το στόχο του παρά τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες.

Τα θεμέλια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία της γνώμης, το δικαίωμα των παιδιών για ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση, είναι μερικά από τα μηνύματα του έργου. 

Μία συναρπαστική ιστορία, με αναπάντεχα επίκαιρα μηνύματα, που επιτρέπει στην ελπίδα να ανθίσει.

Ένα ταξίδι προς τη γνώση ξεκινά!

Η ταυτότητα της παράστασης:

Διασκευή: Σίσσυ Αλατά, Σκηνοθεσία, κινησιολογία: Αναστάσης Δεληγιάννης, Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος, Μουσική σύνθεση: Αλέξανδρος Μπαζάνης, Φωτογραφίες Σχεδιασμός video: Μ21 FILMS, Motion

Designer: Αριστοτέλης Κουρκουμπέτης

Διανομή ρόλων (με αλφαβητική σειρά)  

Βογιατζάκης Γιάννης, Ζαχαρίου Φένια, Κατσανέας Μάκης, Μάγειρος Βαγγέλης, Μιχαλάκη Έλενα,

Παπαδόπουλος Τζώρτζης, Παπαϊωάννου Θεοδώρα, Προβιάς Τάσος


Πληροφορίες

Νέο Θέατρο Βασιλάκου_Μαριάννα Τόλη

Προφ. Δανιήλ 3, Κεραμεικός, 211 013 2002

Πρεμιέρα: Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Για σχολεία, καθημερινές στις 10.00, κάθε Κυριακή για όλη την οικογένεια 15:00

Προπώληση: Στα ταμεία του θεάτρου, τηλεφωνικά στο  211 01 32 002 ~ 005 (Καθημερινές 10:00-18:00) ,viva.gr, ομαδικές κρατήσεις στο 6944310395.

Σχόλια