Η βασίλισσα των φιλιών

Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο, που με πολύ ευρηματικό τρόπο μιλά για τη σύγχρονη, πολυάσχολη μαμά και για τον χρόνο, που μερικές φορές δεν της περισσεύει, ούτε για να δείξει την αγάπη της.
Έτσι και η πολυάσχολη μαμά-βασίλισσα της ιστορίας μας δεν προλαβαίνει να δώσει φιλιά στο μικρό της κοριτσάκι. Απλά δεν έχει χρόνο…έχει άλλα, πολλά και σοβαρά να κάνει. Έτσι στέλνει την μικρή της πριγκίπισσα προς αναζήτηση της βασίλισσας των φιλιών, να βρει δηλαδή αλλού την αγάπη και τη ζεστασιά που της λείπει.
Η μικρή πριγκίπισσα ξεκινά την αναζήτησή της. Στο ταξίδι της θα γνωρίσει πολλές και τρυφερές βασίλισσες, όμως καμιά δεν είναι η βασίλισσα της καρδιά της και των φιλιών.
Οι σταθμοί του ταξιδιού της, αντιπροσωπεύουν και ένα υποκατάστατο της μητρικής φροντίδας. Υλικά αγαθά, με τα οποία  οι γονείς, προσπαθούν να γεμίζουν  τη ζωή του παιδιού, όταν το σπίτι είναι άδειο από τους ίδιους: γλυκίσματα, παιχνίδια, κατοικίδια, δραστηριότητες...
Τελικά και η μικρή πριγκίπισσα, αλλά κυρίως η μαμά της, καταλαβαίνουν πως τίποτα δεν  είναι αρκετό για να συγκριθεί ή να υποκαταστήσει την αγάπη της μητέρας και καμία αγκαλιά δεν τόσο μεγάλη, ούτε άλλα φιλιά τόσο γλυκά, όσο αυτά της μαμάς.
Εκδότης : ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας : Aertssen Kristien
Μεταφραστής : Παπαγιάννη Μαρία

Σχόλια