Βιβλία για το Πάσχα από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ελληνικό Πάσχα
Συγγραφέας: Διάφοροι
Εικονογράφος: Μις Μόλυβ

Δέκα αγαπημένοι συγγραφείς από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, περιγράφουν ο καθένας με ξεχωριστό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες τους το παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα.
Ιστορίες αστείες, συγκινητικές, γεμάτες από τις μυρωδιές και τις γεύσεις του ελληνικού Πάσχα, γεμάτες από παιδικά χαμόγελα, τη σοφία των γιαγιάδων και παππούδων,  γεμάτες από το πραγματικό νόημα της αυτής της μοναδικής γιορτής για την Ορθοδοξία, που δεν είναι άλλο από την ανάσταση της ίδιας της Αγάπης, μέσα από την προσφορά, τη θυσία.


Βάφουμε τα αυγά, καλή μας Πασχαλιά.
Συγγραφέας: Σοφία Παράσχου
Εικονογράφος: Μάρω Αλεξάνδρου
Μια αξέχαστη εμπειρία περίμενε αυτό το Πάσχα τη Νεφέλη και το μικρό της αδελφό, τον Αλέξανδρο. Θα έβαφαν οι ίδιοι τα πασχαλινά αυγά με τη βοήθεια της γιαγιάς, της μαμάς, του μπαμπά και της θεία Έφης, που ήταν και ζωγράφος! Πόσα πράγματα έμαθαν για το βάψιμο των αυγών, τι όμορφα χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων έμαθαν να φτιάχνουν! Καθένας στην οικογένεια είχε να τους πει ένα μυστικό για τη βαφή των αυγών και όταν τέλειωσαν και τα ταίριαξαν μέσα στο καλαθάκι είπαν ευχαριστημένα: «Βάψαμε αυγά, καλή μας Πασχαλιά!»
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν παιχνίδια και δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν διασκεδάζοντας.

H ομορφότερη λαμπάδα του κόσμου.
Συγγραφέας: Ράνια Μπουμπουρή
Εικονογράφος: Χριστίνα Μαραγκοπούλου

Εσείς; Θα βοηθήσετε τη μικρή Νίκη να διαλέξει τη λαμπάδα της για το βράδυ της Ανάστασης;  Βλέπετε το μαγαζί, είναι γεμάτο με πανέμορφες λαμπάδες και εκείνη δεν ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει! Οι λαμπάδες μιλούν στην Νίκη και καθεμιά προσπαθεί να την πείσει γιατί πρέπει να τη διαλέξει!  Η Νίκη κλείνει τα μάτια και απλώνει το χέρι...άραγε ποια λαμπάδα θα βρεθεί στα χέρια της το βράδυ της Ανάστασης; Ένα βιβλίο με διασκεδαστικά μικρά ποιηματάκια και πολλές όμορφες εικόνες για να τις χρωματίσουν τα παιδιά.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου