Η βραβευμένη συγγραφέας Ρένα Ρώσση - Ζαϊρη μας προτείνει Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία

Σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τις επιλογές της συγγραφέως Ρένας Ρώσση – Ζαϊρη.

Η Ρένα Ρώσση - Ζαϊρη είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων Αγίας Παρασκευής, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του Lοndon Montessori Centre\ Nursery Infant Teaching Diploma. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη από το 1984 μέχρι το 2000 και ως υπεύθυνη του παιδικού τμήματος των εκδόσεων: Ρώσση, Ελληνικά Γράμματα, Μίνωας και Μεταίχμιο. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Το 2002 ανεγράφη στον Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ (International Books for Young Children) για την μετάφραση βιβλίου και για το σύνολο του μεταφραστικού της έργου. Το 2002 της απενεμήθη το βραβείο μετάφρασης παιδικών βιβλίων, από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας Έχει τιμηθεί με Επαίνους και από τη Γ.Λ.Σ. Έχει γράψει 150 παιδικά βιβλία, 5 βιβλία για ενήλικες και έχει μεταφράσει πάνω από 1300 βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.
Ακολουθούν οι επιλογές της:

ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ, «ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΖΩΑΚΙ»
O Μάγκας είναι ένα ευτυχισμένο σκυλάκι που έχει συνηθίσει να το κανακεύουν. Ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι ένα καινούριο ζωάκι και… σημασία δεν του δίνουν πια. Μόνο το καινούριο ζωάκι που κλαίει πάνε βόλτα μέσα σε ένα κρεβατάκι με ρόδες. Ο Μάγκας θυμώνει κι αποφασίζει να το δαγκώσει… Ώσπου το παράξενο ζωάκι τού χαμογελάει!

ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ, «Η ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ!»
Η Ντανιέλα αγαπάει πολύ το θείο Κανέλο, τον αδελφό της μαμάς της. Μια μέρα όμως ζωγραφίζει κόκκινες βούλες στο πρόσωπό της και λέει σε όλους πως έχει ιλαρά. Δε θέλει να δει το θείο της γιατί τη γαργαλάει. Και στην Ντανιέλα δεν αρέσει καθόλου το γαργαλητό. Μέχρι που μαθαίνει πως το σώμα της είναι δικό της και πως, αν δε θέλει, κανένας δεν μπορεί να το αγγίξει.

ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ, «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΡΧΗΓΟΣ»
Η Ντανιέλα, η μικρή κουνελίτσα, θέλει να είναι πάντα η αρχηγός. Της αρέσει να διατάζει τα άλλα κουνελάκια, να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις στα παιχνίδια τους και να κάνει πάντα το δικό της. Όταν όμως μένει χωρίς φίλους, τότε καταλαβαίνει πως φιλία σημαίνει μοιράζομαι.
Τα παραπάνω βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ «Η ΜΕΛΙΝΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ»
Τρυφερή ιστορία, όμορφα εικονογραφημένη, σε μορφή ημερολογίου, που μαθαίνει στο παιδί να σέβεται και να αγαπά τους συνανθρώπους του, κυρίως όσους είναι πιο αδύναμοι.



Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ         
ΑΛΙΞ ΚΑΜΠΡΕΡΑ
«ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ»
«ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
«ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ»
«ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ»
«ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ»
«ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ»
«ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ»
«ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ»
Σειρά από 8 όμορφα εικονογραφημένα βιβλία, που μας μιλούν για σημαντικές ανθρώπινες αξίες, όπως η αυτοεκτίμηση, η κατανόηση, η γενναιοδωρία και η ευγνωμοσύνη. Στις τελευταίες σελίδες των βιβλίων δίνονται πολύτιμες πληροφορίες για τον κύκλο του νερού, τα ζώα του δάσους, τις ιδιότητες και την αναπαραγωγή των φυτών.

Σχόλια