Αλφαβηταρίων συνέχεια....


Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Α, β, γ… ω, νεραϊδοπειρατικό. Το τρελό αλφαβητάρι
Εικονογράφος: Ελίζα Βαβούρη
Νεράιδες και πειρατές χορεύουν ζεϊμπέκικο με ζουζούνια, φοράνε τακούνια σε ζαβολιάρες ζέβρες, ζουζουνίζουν με τα περιστέρια, μαθαίνουν μακαρόνια με κιμά, μαγειρεύουν μαθηματικά, κάνουν πατινάζ μέχρι τα αστέρια, ταξιδεύουν στο αλφάβητο!
Το παιδί μαθαίνει το αλφάβητο με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο. Ιδανικό για παιδιά προσχολικής ή πρωτοσχολικής ηλικίας, που μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν.


Βήματα στη γνώση - Αλφαβήτα
Εκδόσεις Susaeta
Ηλικία:  5+ ετών
Ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό βιβλίο, που θα αποτελέσει πολύτιμο βοηθό για γονείς, νηπιαγωγούς και δασκάλους, αλλά και αχώριστο σύντροφο για τους μικρούς μας φίλους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη γνώση.
Η ύλη του –διαρθρωμένη σε 3 ενότητες, με μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων δραστηριοτήτων, διαφορετικό χρώμα και διαφορετικούς εκπαιδευτικούς στόχους η καθεμιά– διευκολύνει γονείς και παιδαγωγούς να καθοδηγούν σωστά τα παιδιά, κι εκείνα να δουλεύουν ανεξάρτητα και δημιουργικά με αμείωτο ενδιαφέρον.
1.    Σχεδιάζω – Ζωγραφίζω: Τα παιδιά, κάνοντας διασκεδαστικές προγραφικές ασκήσεις, μαθαίνουν να τραβούν γραμμές, να σχεδιάζουν απλά σχήματα, να χρωματίζουν μέσα σε συγκεκριμένα όρια.
2.    Μαθαίνω την αλφαβήτα: Τα παιδιά εξασκούνται με τον ήχο του κάθε γράμματος, τον ξεχωρίζουν μέσα σε λέξεις, επιλέγουν και χρωματίζουν εικόνες που τον περιλαμβάνουν.
3.    Γράφω και διαβάζω: Τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν τα γράμματα (κεφαλαία και μικρά), να συνθέτουν συλλαβές, να γράφουν και να διαβάζουν τις πρώτες τους λέξεις, να φτιάχνουν προτάσεις, να λύνουν εικονόλεξα.

Στρωματάς Νίκος
Εκδόσεις Άγκυρα
Αρχίζω να γράφω και να διαβάζω
Η σειρά αποτελείται από τρία βιβλία και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά και σε κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας που αισθάνεται την ανάγκη και νομίζει ότι είναι έτοιμο να διαβάσει και να γράψει. Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες.





Σχόλια