Αλφαβητάρια από τις εκδόσεις Λιβάνη

"Γραμματομαχίες"
Συγγραφέας: Κούτρα Μαρίνα 
Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Τι συμβαίνει όταν τα γράμματα ξυπνούν κάποιο βράδυ το ένα μετά το άλλο μέσα σε ένα βιβλίο; Γιατί αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον πόλεμο και να επιλέξουν την ειρήνη; Ένα ανατρεπτικό παραμύθι, με γρήγορο ρυθμό και παιδαγωγικό περιεχόμενο, που θα κάνει τη γνωριμία σας με την αλφαβήτα μια ξεχωριστή εμπειρία.


Τα Μουσουδάκια μαθαίνουν την Αλφαβήτα
Λιάνα Δανεζάκη       
Tο βιβλίο αυτό στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας στην εκμάθηση της ελληνικής αλφαβήτας.
Παίζοντας, τα παιδιά θα μάθουν να αναγνωρίζουν και να γράφουν τα γράμματα. 
Mέσα στο βιβλίο θα βρείτε δύο σελίδες με αυτοκόλλητα, που χρησιμοποιούνται για να επιβραβεύουν την προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα, καθώς και μία αφίσα με ολόκληρη την αλφαβήτα, με σκοπό να αποτυπωθεί εύκολα και ευχάριστα στη μνήμη των παιδιών.
O τρόπος σχεδίασης και γραφής των γραμμάτων έχει γίνει λαμβάνοντας υπόψη το υπόδειγμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

"Βήματα στη γλώσσα"
Μακρίδου Χαριτώ & Ελευθερίου Αιμιλία & Κοκκολάτου Αλίνα 
Παρέα με τέσσερις φίλους, τον Πέτρο, την Αλίκη, τη Φωτεινή και τον Αλέξη, οι μικροί μαθητές κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη «Γλώσσα».
Μαθαίνουν με παιγνιώδη μορφή γράμματα, λέξεις, ιστορίες.
Μαθαίνουν να επικοινωνούν, να γράφουν και να εκφράζουν σωστά τις σκέψεις τους.
Με μεθοδικό τρόπο και πλούσιες εμπεδωτικές ασκήσεις κατανοούν βασικά γραμματικά και συντακτικά στοιχεία, απαραίτητα για τον επικοινωνιακό τους λόγο, που είναι και πρωταρχικός στόχος των νέων βιβλίων της Γλώσσας, σύμφωνα με το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (Α.Π.Σ.) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Οι μικροί μαθητές κάνουν την πρώτη τους ευχάριστη γνωριμία με τα γράμματα, τα ονόματα –ουσιαστικά και επίθετα–, τα άρθρα και τα ρήματα.
Δημιουργούν μ’ αυτά προτάσεις, απλές στην αρχή και πιο πλούσιες σε πληροφορίες κατόπιν.
Συνθέτουν με προτάσεις παραγράφους και δομούν τα πρώτα τους κείμενα.



 

Σχόλια