Τα πρώτα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Ίκαρος είναι εδώ!

Ήρθαν πριν λίγες μέρες στα χέρια μου τα πρώτα, από τα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Ίκαρος, την άφιξη των οποίων είχαμε αναφέρει σε μια πρώτη παρουσίαση τον περασμένο μήνα. Πράγματι πρόκειται για πολύ προσεγμένες εκδόσεις, με μοντέρνα αισθητική και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.


Στα δυο πρώτα βιβλία λοιπόν της σειράς Τικ & Τέλα, του Αxel Scheffler παρακολουθούμε τις περιπέτειες δυο πολύ καλών φίλων. Μέσα από τις ιστορίες τους  τα παιδιά μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν γεγονότα της καθημερινότητας τους, να ξεπερνούν εμπόδια και φόβους.
Στο Τικ & Τέλα «Το σούπερ πατίνι», οι δύο φίλοι μαθαίνουν να μοιράζονται και κατανοούν τις έννοιες της πραγματικής φιλίας, της ευγένειας και της συγνώμης.
Στο Τικ και Τέλα, « η λιμνούλα»  τα παιδιά μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τις άτυχες στιγμές των φίλων τους με συμπάθεια ενώ τα βοηθάει να αντιμετωπίσουν «δημιουργικά» το αίσθημα ντροπής που ίσως αισθανθούν. Ιδανικό για παιδάκια που μαθαίνουν να εξασκούνται στη χρήση της τουαλέτας. Το βιβλίο μας πέτυχε και εμάς στη φάση που αντιμετωπίζουμε ακριβώς τέτοια «ατυχηματάκια» και έχει γίνει το αγαπημένο μας!

Leigh Hodgkinson, Η Χρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκούδος
Όλοι ξέρουμε την ιστορία της Χρυσομαλλούσας, της άτακτης μικρής που έκανε άνω κάτω το σπίτι των αρκούδων. Ποιος όμως έχει σκεφτεί τι απέγινε αυτή η άτακτη μικρή μεγαλώνοντας; Ευτυχώς το σκέφτηκε η Leigh Hodgkinson και το  έκανε βιβλίο.  Στην ιστορία αυτή λοιπόν θα δούμε το αρκουδάκι του αγαπημένου παραμυθιού να χάνεται στη μεγάλη πόλη και να τρυπώνει στο σπίτι…της Χρυσομαλλούσας. Τι έκανε εκεί και πως το αντιμετώπισε η Χρυσομαλλούσα, αξίζει να το διαβάσετε, στην έξυπνη και αστεία συνέχεια  του κλασσικού παραμυθιού.

Simon Puttock, Τι παράξενο μωρό! Γκρρρρ!, εικονογράφηση: Nadia Shireen
Η πιο παράξενη ιστορία από όλες όσες διάβασα, ήταν αυτή με το παράξενο μωρό. Ο κύριος και η κυρία Ελάφη δεν είχαν  δικό τους μωρό αλλά θα ήθελαν τόσο πολύ να είχαν… Φανταστείτε τώρα τη χαρά τους, όταν μια μέρα βρήκαν  στην εξώπορτά τους ένα μικρό μωράκι.  Όμως –τι παράξενο!– το μωρό αυτό δεν σταματούσε να γρυλίζει… Φώναξαν  τους φίλους τους  για να τους βοηθήσουν και ο καθένας είχε μια συμβουλή για το τι φταίει. Περιέργως όμως, ένας ένας, αυτοί εξαφανίζονταν… Η συνέχεια… εξίσου παράξενη!

Σχόλια