Η ψαρόσουπα

Σίγουρα γνωρίζετε αρκετά για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Ότι θα υπήρχε όμως ένα ραδιούργο μυαλό, που θα την εκμεταλλευόταν για να δημιουργήσει την πιο τεράστια ψαρόσουπα, το φανταζόσασταν;
Το φαντάστηκε ο Γιώργος Λεμπέσης και έγραψε αυτή την υπέροχα διασκεδαστική ιστορία.
Ένα πανούργος εστιάτορας, αντιμέτωπος με την τουριστική κρίση , αποφασίζει να δημιουργήσει την πιο μεγάλη, φρέσκια και αληθινή ψαρόσουπα που έγινε ποτέ!
Εκμεταλλευόμενος την υπερθέρμανση του πλανήτη και με τη βοήθεια των δυο κουτοπόνηρων συνεργών του, αποφασίζουν να μετατρέψουν τον κόλπο μπροστά από το μαγαζί τους, σε μια τεράστια… ψαρόσουπα. Με μεθοδικότητα και μυστικότητα, ρίχνουν τα υλικά τους στη θάλασσα και αφήνουν τον… ήλιο να κάνει τα υπόλοιπα.
Τα ψάρια αναρωτιούνται τι επιτέλους συμβαίνει και παρακολουθούν το βυθό να γεμίζει, πατάτες, καρότα και μυρωδικά.
Το σχέδιο του πανούργου εστιάτορα, γίνεται αντιληπτό από δυο παιδιά, που αναλαμβάνουν δράση για να σώσουν τους θαλάσσιους φίλους τους, ενώ ένας μικρός αχινός, ο μέχρι χθές δειλός και φοβισμένος Βρασίδας,  μπλέκει σε περιπέτειες προκειμένου να σώσει το θαλάσσιο κόσμο. Θα προλάβουν όμως να κάνουν κάτι πριν βράσει ο βυθός μαζί με το περίεχόμενό του;
Μια έξυπνη ιστορία, γραμμένη με χιούμορ, που ξεκάθαρα συνδέει την οικολογία με την προσωπική ευθύνη, καταδεικνύοντας τα τραγικά αποτελέσματα μιας καιροσκοπικής συμπεριφοράς .
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Σχόλια