Βιβλιοπροτάσεις από τις εκδόσεις Πατάκη

Τα σχολεία έκλεισαν και επίσημα και είναι ευκαιρία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, να βρούμε χρόνο να επισκεφτούμε με τα παιδιά ένα βιβλιοπωλείο και να κάνουμε με ηρεμία και καλή διάθεση όμορφες επιλογές βιβλίων. Βιβλία που δεν θα τα διαβάσουν "υποχρεωτικά" αλλά θα γίνουν μέρος της ανάπαυσης, της συντροφιάς και γιατί όχι έμπνευση των καλοκαιρινών τους περιπετειών!


Πως να κάνεις τα πάντα (και να μην βαριέσαι ποτέ)
Εκδόσεις Πατάκη
Λοιπόν, το βιβλίο αυτό το λάτρεψα! Είναι ακριβώς αυτό που λέει το τίτλος του.
Δεν βρήκα ηλικιακή ένδειξη στο βιβλίο, αλλά θα έλεγα ότι είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 13 ετών.
Και παρ' ότι δεν φημίζομαι για τις επιδόσεις μου σε μαστορέματα, σπορ, τρικ και άλλα κόλπα, το βιβλίο αυτό πραγματικά με ξεσήκωσε. Το διαβάζεις και θες να βγεις έξω, να πειραματιστείς, να γνωρίσεις, να (ξε-)γελάσεις, να μάθεις παίζοντας!

Χωρισμένο σε πολύ χρηστικές θεματικές ενότητες θα γίνει ο καλύτερος φίλος όχι μόνο των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Ξέρετε πόσα πράγματα έμαθα που αγνοούσα; Αλλά και πόσες ιδέες βρήκα για παιχνίδια ώστε μην βαριούνται ποτέ τα παιδιά!
Είτε είστε ομαδάρχης, είτε απλώς οικογενειάρχης, το βιβλίο αυτό θα σας σώσει τώρα το καλοκαίρι. Είμαι σίγουρη ότι ακόμα και παιδιά που δεν πολυαγαπάνε το διάβασμα με αυτό το βιβλίο θα "κολλήσουν"! Αξίζει να το δείτε και να το ξεφυλλίσετε και σίγουρα θα θελήσετε να το αποκτήσετε!


Πεταλουδόνειρα
Συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ*
Εικοφογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας
Εκδόσεις Πατάκη
Τι κοινό έχει η διασημότερη σοπράνο του κόσμου με έναν καθαριστή ανανάδων, μια μπαλαρίνα των Μπολσόι, έναν δαιμόνιο ντέντεκτιβ και μία τεμπέλα καθαρίστρια ξενοδοχείου; Τι μπορεί να ενώσει μια φιλόδοξη μαϊμού με τη Βασίλισσα της Αγγλίας, μια γκρινιάρα οικονόμο κι έναν απελπισμένο διευθυντή θεάτρου; Τι κάνεις αν χάσεις ό,τι πολυτιμότερο έχεις σ' αυτή τη ζωή;
Η Αλεξάνδρα Κ*, επανέρχεται με ένα νέο βιβλίο "μυστηρίου". Μετά το "Η πιο παράξενη ιστορία του κόσμου", που εμένα προσωπικά με ενθουσίασε, στο νέο της βιβλίο "Πεταλουδόνειρα", μας διηγείται μια ακόμα παράξενη ιστορία. Με μια αστείρευτη χιουμοριστική διάθεση και με το φακό της φαντασίας να δίνει άλλες διαστάσεις στα πράγματα, μας διηγείται την ιστορία πέντε διαφορετικών ανθρώπων, από πέντε διαφορετικά μέρη του κόσμου, που τους ενώνει ένα κοινό μυστήριο: έχασαν όλοι  το ιδιαίτερο ταλέντο που διέθεταν. Θα ενώσουν όμως τις δυνάμεις και τις μοίρες τους για να λύσουν το μυστήριο που θα τους αλλάξει τη ζωή!

Στη σκιά της πράσινης βασίλισσας.
Συγγραφέας: Λότυ Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Εκδόσεις: Πατάκη
Σίγουρα η κυρία Πέτροβιτς δεν χρειάζεται συστάσεις και πόσο μάλλον τον οποιοδήποτε ερασιτέχνη των βιβλίων να πει πόσο σπουδαία συγγραφέας είναι.
Θα μιλήσω μόνο με δυο λόγια για το νέο της βιβλίο. Ένα βιβλίο που από αρκετούς θεωρείται σαν ένα από τα σημαντικότερα που έχει γράψει. Ένα βιβλίο στις σελίδες του οποίου ξετυλίγεται η ιστορία του Ελληνισμού. Ένα βιβλίο με πρωταγωνίστρια την πράσινη Βασίλισσα, μια χιλιόχρονη βελανιδιά στον ίσκιο της οποίας εκτυλίσσεται η σύγχρονη ιστορία δυο νέων. Στη σκιά της πράσινης Βασίλισσας, που συχνά αναλαμβάνει το ρόλο του αφηγητή, ζωντανεύουν οι περιπέτειες και τα πάθη των Ελλήνων. Και παρ'οτι πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, με πολλά στοιχεία ηθογραφίας, το βιβλίο δεν διακατέχεται από διδακτισμό, όχι γιατί δεν διδάσκει, αλλά γιατί το κάνει με τον τρόπο που ένα δέντρο μας μαθαίνει τον κόσμο: με τον σιωπηλό και ουσιαστικό τρόπο που υπάρχει, που ριζώνει, που ψηλώνει, που προσφέρει τους καρπούς και τον ίσκιο του...τον φυσικό...

Ο κήπος με τα όνειρα
Συγγραφέας:Σάντρα Βούλγαρη
Εκδόσεις Πατάκη
Το βιβλίο «Ο κήπος με τα όνειρα» περιλαμβάνει τρία παραμύθια για το όνειρο της αγάπης.
Η συγγραφέας επιχειρεί με τρόπο συμβολικό και συχνά παραβολικό, να εκφράσει τα συναισθήματα τα οποία γεννάει ο έρωτας: την ευτυχία, τον πόνο του αποχωρισμού, την ελπίδα που ξαναγεννιέται, τη λύτρωση που φέρνει η αγάπη.
Στη πρώτη ιστορία, την «Τριανταφυλλένια» μια γυναίκα μεταμορφώνεται σε ολάνθιστο δέντρο όταν χάνει τον αγαπημένο της.
Στη δεύτερη, «Το Κυκλάμινο», το ομώνυμο λουλούδι που ζούσε ψηλά σ’ έναν λόφο για αιώνες, ενώνει τη μοίρα του με ένα πατέρα και μια κόρη που έκαναν για χρόνια τη βόλτα τους εκεί που φύτρωνε, ενώ στην τρίτη ο «Κάρλος ο ρομαντικός ψαράς» συναντάει ένα βράδυ στο βυθό τη μικρή γοργόνα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην αγάπη.
Ένα πραγματικά ευαίσθητο και λυρικό βιβλίο που εισάγει τους νέους στους καημούς και τις χαρές του έρωτα. 

Σχόλια