Η Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή, προτείνει Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία του 2012




Η υπόσχεση
Συγγραφέας: Άννα Κονόμος
Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Ποταμός  2012
ISBN 978-960-545-010-6
Μια ιστορία που με συγκίνησε ακόμα περισσότερα όταν έμαθα πως βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Δυο επτάχρονα κορίτσια, μια Ελληνίδα και μια Τουρκάλα ,καρδιακές φίλες, η  Ευγενία και η Φάτμα που ζούσαν σ'ένα μικρό χωριό στα περίχωρα της Σμύρνης. Το 1922, ο πόλεμος, το μίσος και η καταστροφή της αγαπημένης τους πόλης θα τις χώριζε για πάντα. Το μόνο που τις ένωνε ήταν μια μυστική υπόσχεση. Πανέμορφη εικονογράφηση που θυμίζει παλιό λεύκωμα, χρώματα και εικόνες που σε μεταφέρουν στο κλίμα εκείνης της εποχής, δυνατό κείμενο  που κάνει ένα τόσο δύσκολο θέμα προσιτό στα παιδιά και όχι μόνο…   Ένα παραμύθι για την δύναμη της φιλίας και της μνήμης, με φόντο τις ανταλλαγές πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1922-24.


Στον πλανήτη της φαντασίας
Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης
Εικονογράφηση:Βαγγέλης Ελευθερίου
Ψυχογιός 2012
ISBN 978-960-496-762-9
Ένα μυθιστόρημα με θέμα την φαντασία στη ζωή μας.  Ο συγγραφέας μας μεταφέρει με την μοναδική γραφή του σε έναν  πλανήτη που όλα εκεί λειτουργούσαν παράξενα και διαφορετικά,οι δάσκαλοι έμοιαζαν με ταχυδακτυλουργούς, οι βιολιστές με καπνοκαθαριστές, οι παλαιστές με τραγουδιστές μέχρι που ο βασιλιάς αρρωσταίνει και στο θρόνο έρχεται ένας άλλος  βασιλιάς…όλα αλλάζουν  και η φαντασία χάνεται! Μετά το βιβλίο του που σημείωσε μεγάλη επιτυχία «Η δέκατη τρίτη θεά και τα κλεμμένα γλυπτά» ο συγγραφέας επανέρχεται δυναμικά με ένα διασκεδαστικό βιβλίο που είναι όμως  κατάλληλο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς στην ευέλικτη ζώνη και την ώρα της φιλαναγνωσίας. Στις τελευταίες σελίδες ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά δραστηριότητες και παιχνίδια. Χαρούμενη και αισιόδοξη η χαρακτηριστική εικονογράφηση του Βαγγέλη Ελευθερίου.




Η συγγραφέας:
H Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή γεννήθηκε στη Σουηδία και μένει μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε Δημοσιογραφία και σήμερα εργάζεται στον χώρο των γραφικών τεχνών, συγκεκριμένα στον τομέα της μεταξοτυπίας. Συνεργάζεται ως δημoσιογράφος στην διαδικτυακή εφημερίδα KOSVOICE, «Μαγικός Κόσμος του  Παιδικού Βιβλίου» . Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο «Καλοκαίρι στην πόλη» (εκδόσεις Τετράγωνο), που δημιούργησε τον χαρακτήρα του Ρόμπιν (ιδιαίτερα δημοφιλή στα παιδιά) και επιλέχθηκε για συμμετοχή στον 7ο Μαραθώνιο Παιδικής Ανάγνωσης του Δήμου Χαλανδρίου (2011-2012) όπου εισέπραξε άριστες κριτικές. Το 2012 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της “Δέλτα Χι και ο Μηχανισμός» ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για παιδιά και εφήβους από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο  που έχει επιλεγεί στον 8ο Μαραθώνιο Παιδικής Ανάγνωσης του Δήμου Χαλανδρίου (2012-2013) και είναι στη λίστα με τα δέκα καλύτερα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων για το 2012 από το www.bookbook.gr    Συμμετέχει στο Κρατικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.  erikagarmpi@hotmail.com     





Σχόλια

  1. Συγνώμη... αλλά έχουμε μπεί στο 2013... νομίζω... Μήπως λοιπόν, οι προτάσεις είναι για το '13?
    Να είστε και να περνάτε καλά!
    :)
    (κι ευχαριστώ, ειλικρινά, για τις προτάσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου