Παιδικά βιβλία για την Παναγία μας.

Λίγες μέρες μόνο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, παιδικά βιβλία που μιλούν για τη Δέσποινα του καλοκαιριού και Μητέρα πάντων ημών.

Η Παναγία ταξιδεύει με τα παιδιά

Συγγραφέας: Μαστρομιχαλάκη Αγγελική Θ.
Εικονογράφος: Φούρκα Πέγκυ
Εκδότης: Ακρίτας
H Δέσποινα, ο Mάριος, η Mαρία, ο Παναγιώτης, η Παναγιώτα, ο Bαγγέλης, είναι οι ήρωες αυτού του βιβλίου που ταξιδεύουν μαζί για το νησί της Tήνου.
Tο ταξίδι είναι μόνο η αφορμή ώστε να ανακαλύψουν το Πρόσωπο της Παναγίας, να γνωρίσουν τη ζωή της και να συνειδηποιήσουν την ευεργετική επίδραση που έχει στη ζωή τους, η Παρουσία της.

Δύο φίλοι στην Παναγία Τσαμπίκα της Ρόδου
Συγγραφέας: ΣΤΑΤΗ-ΛΕΦΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
Εκδόσεις: Άθως (Σταμούλη)
Δυο ελληνόπουλα της διασποράς επισκέπτονται το καλοκαίρι το Προσκύνημα της παναγίας Τσαμπίκας για να συμμετάσχουν σε μια βάπτιση. Τους δίνεται έτσι η δυνατότητα να ανέβουν στον ευλογημένο βράχο της Κυράς Παναγιάς, να <λουστούν> μέσα στο φως του γαλανού ουρανού και το απέραντο μπλε της θάλασσας και να μάθουν για την ιστορία της εύρεσης της εικόνας της, αλλά και για την θαυματουργή παρουσία της παναγίας Τσαμπίκας προστάτιδας των παιδιών όλης της οικουμένης.

Η Παναγία μας

Συγγραφέας: Παλιάκη - Μπόκια Μαρίνα
Εκδότης: Άθως (Σταμούλη)
Σειρά: Μαθαίνω από τις Εικόνες
Στο βιβλίο για τη ζωή της Παναγίας μας, τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τις πανέμορφες αγιογραφίες του Τζώρτζη, που βρίσκονται στο καθολικό της Ι.Μ. Διονυσίου Αγίου Όρους, μεταξύ άλλων για τους γονείς της Παναγίας, πόσα ήταν τα πρώτα της βήματα, τι έκανε ο Χριστός για χάρη της και πώς αγιογραφείται η ψυχή της.
Ταυτόχρονα ξεκινούν ένα υπέροχο ταξίδι γνωριμίας με την Βυζαντινή τέχνη. Μια τέχνη που είναι πολύ κοντά στην παιδική ψυχή, γιατί καταργεί τις σκιές, την προοπτική, τα χωρίσματα και τον χρόνο. Τον πολύτιμο αυτό θησαυρό μάς παραχώρησε με πολύ αγάπη η Ι. Μ. Διονυσίου, με την ευχή οι εικόνες να μιλήσουν στην ψυχή των παιδιών μας και να τους μάθουν το ευαγγέλιο, τα δόγματα και τη λατρεία, φυσικά και αβίαστα. 

Σχόλια