Χριστουγεννιάτικα βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός.

 ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Συγγραφέας: Μάνος Κοντολέων
Εικονογράφος: Μυρτώ Δεληβοριά

Μια διαφορετική, πολυεπίπεδη Χριστουγεννιάτικη ιστορία μας διηγείται ο Μάνος Κοντολέων.
Μια ιστορία με πρωταγωνιστή το μικρό Μάνο, ένα "παράξενο" παιδί, με το τρόπο που μόνο τα παιδιά μπορούν να είναι "παράξενα".
Ένα παιδί που Παραμονές Χριστουγέννων δεν νοιώθει χαρούμενο "όπως θα έπρεπε", αλλά μόνο. Ένα παιδί που νοιώθει τον κόσμο γύρω του να κλονίζεται, εξαιτίας του μωρού που η μόνο δική του μανούλα κουβαλάει στη κοιλιά. Και αυτό τον κάνει να αισθάνεται ξένο και ορφανό μέσα στην ίδια του την οικογένεια.
Μια ιστορία για την ιδιαίτερη ματιά των παιδιών πάνω στα πράγματα και τους ανθρώπους και ενός χαρισματικού παππού, του μεγάλου Μάνου, που έχοντας καταφέρει να διατηρήσει την παιδικότητα της ψυχής του, μπορεί και αποκρυπτογραφήσει  τα συναισθήματα του εγγονού του και να τον τραβήξει μακριά από τη θλίψη που κοντεύει να τον πνίξει.
Βοηθός του σε αυτή την προσπάθεια, θα σταθεί ένα κατακόκκινο καραβάκι, πασπαλισμένο με χρυσόσκονη. Ένα καραβάκι που θα ταξιδέψει τον παππού Μάνο πίσω στο χρόνο και το μικρό Μάνο σε ένα καταυλισμό προσφύγων, όπου θα δει και θα καταλάβει τι σημαίνει να είσαι ξένος και ορφανός, αλλά κυρίως θα τον βοηθήσει να καταλάβει, πως η αγάπη που δίνεις και η καλοσύνη που μοιράζεσαι, είναι εκείνες που γράφουν τις πιο όμορφες σελίδες στη ζωή σου και πως αρκεί ένα κόκκινο καραβάκι και ένα κόκκινο ποδήλατο για να  γίνει ο κόσμος γύρω σου πιο φωτεινός, χαρούμενος και πλούσιος.
*Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ θα διατεθούν στη UNICEF.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟΥΛΑΣ. 
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: Ράνια Βαρβάκη

Αυτά τα Χριστούγεννα ο Ευγένιος Τριβιζάς μας διηγείται την ιστορία μιας γαλοπούλας: της Λούλας Στρουμπουλούλας, που μεγαλώνει και παχαίνει καλομαθημένη και χαρούμενη στο σπίτι του ζεύγους Ζαρζαφούτη. Μιας γαλοπούλας που τη βραδιά των Χριστουγέννω της μέλη να γίνει το επίκεντρο, όχι της προσοχής, αλλά του γιορτινού τραπεζιού της οικογένειας και των καλεσμένων της.
Μια γαλοπούλας, που όμως δεν δέχεται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα της, αλλά καταφεύγει σε ένα σωρό ξεκαρδιστικά κόλπα και τεχνάσματα για να γλυτώσει από αυτή.
Τα Χριστούγεννα της Λούλας Στρουμπουλούλας, είναι η ιστορία φιλίας ανάμεσα σε μια πανέξυπνη γατούλα και μια όχι τόσο έξυπνη, αλλά σίγουρα γενναία γαλοπούλα, που θα καταφέρουν τελικά να περάσουν τα Χριστούγεννα μόνες, χορεύοντας βαλς, σε ένα σπίτι του οποίου οι ιδιοκτήτες και οι καλεσμένοι τους, εγκατέλειψαν αιφνίδια και επεισοδιακά.
Και ο λόγος; αναζητήστε τον μέσα σε μια πήλινη σβούρα με τις ροζ και πράσινες ρίγες στη σοφίτα του σπιτιού!


ΒΥΘΟΥΓΕΝΝΑ
Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης
Εικονογράφος: Θοδωρής Τιμπιλής

Ο Γιώργος Λεμπέσης "ξαναχτυπά" με άλλη μια όμορφη θαλασσινή ιστορία.
Οι πρωταγωνιστές, παλιοί μας  γνώριμοι από την "Ψαρόσουπα", στήνουν στο βυθό της θάλασσας ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Και αυτό γιατί ο εορτασμός των Χριστουγέννων απαγορεύτηκε στη στεριά...λόγω κρίσης! Τα παιδιά του νησιού όπως φαντάζεστε ήταν απαρηγόρητα. Έτσι τα ψαράκια μας, που ούτε καν γνώριζαν τι είναι Χριστούγεννα, αποφασίζουν να δράσουν για να δώσουν χαρά στα παιδιά, που τόσο τα είχαν βοηθήσει όταν εκείνα κινδύνευαν να βράσουν μέσα στον κόλπο του νησιού της Μήλου.
Με φόβο και τρόμο επισκέπτονται το σοφό Τέρας του βυθού, για αν τους πει, τι ακριβώς  είναι τα Χριστούγεννα. Και όταν το μάθουν θα καταφέρουν " χωρίς ακριβά στολίδια και δώρα και μόνο με τη δύναμη της αγάπης" να γίνουν μια σφιχτή αγκαλιά για τα παιδιά και να περάσουν μαζί τα πρώτα Βυθούγεννα στον κόσμο!



Σχόλια