Καλοκαιρινές προτάσεις από τις εκδόσεις Ψυχογιός

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΧΑΤΖΗΜΠΟΝΤΟΖΗ
Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης
Ηλικία : 3-4,5-6
Mια φορά στης παραμυθοχώρας τον καιρό, προκηρύχτηκε διαγωνισμός για το καλύτερο παραμύθι του κόσμου όλου! Καλεσμένοι όλοι οι ήρωες των παραμυθιών, το έπαθλο όμως ένα, και ποιος θα το κερδίσει; Ποιος ο ρόλος της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας και του Κάπτεν Χουκ; Tι γυρεύει κοντά τους η Αλίκη από τη χώρα των Θαυμάτων; Για ποιο λόγο εμφανίζεται ο φοβερός κριτής-έκπληξη; Θα τα καταφέρουν τελικά να βρουν τον νικητή; Ένας θα σηκώσει το κύπελλο και ποιος τελικά θα είναι αυτός;
Μια πολύ όμορφη ιστορία για την μοναδική αξία του κάθε παραμυθιού ξεχωριστά και μια Σολομώντεια λύση που μόνο ένας σοφός παραμυθάς θα μπορούσε να δώσει ώστε όλοι οι ήρωες να μείνουν ικανοποιημένοι και να διαφυλαχθεί η ειρήνη στην παραμυθοχώρα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΒΥΘΟΣΧΟΛΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
Ηλικία : 5-6,7-8
Εικονογράφος : Τιμπιλής Θοδωρής
Ο Γιώργος Λεμπέσης και οι αγαπημένοι μας βυθοήρωες, επιστρέφουν με ένα καλοκαιρινό βιβλίο δραστηριοτήτων που θα δροσίσει τα μεσημέρια των παιδιών και θα τα κάνει να δουν το βυθό με άλλα μάτια!
Χίλια δυο πράγματα μπορείς να κάνεις στις διακοπές και να διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Κυρίως τις ώρες του μεσημεριού που ο ήλιος καίει και στους δρόμους δεν κυκλοφορεί κανείς, μπορείς να παίξεις με αυτό το βιβλίο, να ζωγραφίσεις, να σκεφτείς, να παρατηρήσεις και να περάσεις ψαροτέλεια.
Ο Βρασίδας ο αχινός αποφασίζει να πάει διακοπές στην κατασκήνωση «Το κεφάτο Σαφρίδι» , όμως το κακόψαρο προσπαθεί να του χαλάσει τα σχέδια. Μάθε τι τράβηξε ώσπου να φτάσει στην κατασκήνωση και βοήθησε τον με κάθε τρόπο. Μόνο προσοχή: το κακόψαρο θα κάνει τα πάντα για να σου χαλάσει το παιχνίδι. Μπορείς να το νικήσεις;
Χαρούμενες ψαροδιακοπές και καλό καλοκαίρι !

Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΕΛΙΣΣΩ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ηλικία : 3-4,5-6,7-8
Εικονογράφος : ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΑΝΤΡΑ
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε και πολλά για τις γοργόνες, όποιο και να ’ναι τʼ όνομά τους, απʼ όπου και αν μας έρχονται. Ήταν άραγε παιδιά των θεών; Έπεσαν μήπως από το φεγγάρι; Και είναι αλήθεια πως τα δάκρυά τους γίνονται μαργαριτάρια; Ποιος να ξέρει; Υπήρχε, όμως, μια γοργόνα αλλιώτικη από τις άλλες, μοναδική, που γιʼ αυτή δεν έχει γραφτεί ως τα σήμερα κανένα βιβλίο. Ήταν η γοργόνα Ελισσώ… και αυτή είναι η ιστορία της.
Μια πολύ όμορφη, λυρική ιστορία για μαι ξεχωριστή γοργόνα. Μια ιστορία για τη μοναξιά της διαφορετικότητας και την αγάπη που χτίζει γέφυρες ανάμεσα στα πλάσματα της γης, όσο διαφορετικά και αν είναι.
Το CD με την αφήγηση της ιστορίας από τον ίδιο το συγγραφέα θα γίνει πολύτιμη συντροφιά των παιδιών στις καλοκαιρινές διαδρομές τους με το αυτοκίνητο. Θα την απολαύσετε κι εσείς οι μεγάλοι!





Σχόλια