Στην ακαδημία δεινοσαύρων

Η Μαρία Ρoυσάκη γράφει ένα βιβλίο για τις δυσκολίες των παιδιών όταν πρέπει να αφήσουν το γνώριμο περιβάλλον της οικογένειας και να ενταχθούν στην μεγάλη οικογένεια του σχολείου. Εκεί που ο καθένας είναι διαφορετικός, ξεχωριστός, με τα δικά του ταλέντα και τις δικές του παραξενιές. Εκεί που δεν είναι ο μικρός και χαϊδεμένος του σπιτιού, αλλά ένας και ίσος με τους υπόλοιπους.
Ο Μπόμπος, ο ήρωας της ιστορίας μας, είναι το μικρότερο δεινοσαυράκι της οικογένειας του και μόλις έγινε δεκτός στην Ακαδημία δεινοσαύρων, εκεί που οι πρόγονοί του, αλλά και τα μεγαλύτερα αδέλφια του έχουν διακριθεί με τα ξεχωριστά ταλέντα τους. Ο ίδιος όμως αισθάνεται μικρός, ανέτοιμος και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ταλέντα που θα τον κάνει να ξεχωρίσει.

Ο Μπόμπος βιώνει την ανασφάλεια του άγνωστου περιβάλλοντος, την αγωνία του καινούριου, ενώ οι εξαιρετικές επιδόσεις των άλλων μελών της οικογένειας του, του δημιουργούν ένα επιπλέον βάρος, και επιτείνουν την ανάγκη να ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο του ρόλο.
Το μικρό του μέγεθος, αλλά ακόμα και το όνομα του, κάνουν τους άλλους να γελούν εις βάρος του και ο ίδιος θέλει να τα παρατήσει και να γυρίσει στην ασφάλεια του σπιτιού του.

Στην πορεία όμως και με τη συμβολή της δασκάλας του, θα ανακαλύψει τη χαρά της μάθησης και θα βρει το δικό πεδίο λάμψης και δημιουργίας.

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο για την αγωνία των παιδιών που ξεκινούν το "μεγάλο" σχολείο, με απλό κείμενο και ξεκάθαρη, παιδική, εικονογράφηση, που βοηθά τα παιδιά μέσω της ταύτισης με τον ήρωα, να αντιληφθούν ότι οι φόβοι τους είναι φυσιολογικοί, ότι δεν είναι τα μόνα που αισθάνονται άβολα, και θα τους δώσει το έναυσμα να μιλήσουν για αυτούς, αλλά και με τη βοήθεια γονιών και δασκάλων να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους και να ξετυλίξουν την προσωπικότητά τους.

Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
ΕΙκονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος





Σχόλια