Ο άνεργος πρίγκιπας

Ναι λοιπόν! Η ανεργία δεν γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε πρόσωπα, ούτε κάνει εξαιρέσεις, αφού ακόμα κι ο Πρίγκιπας της ιστορίας μας έμεινε... άνεργος.
Νέος, με προσόντα, ικανότητες και οικογενειακή παράδοση στη βασιλεία, έμεινε ξαφνικά χωρίς βασίλειο, χωρίς υπηκόους, χωρίς τη μοναδική δουλειά που είχε μάθει να κάνει. Οικονομική κρίση βλέπεται και το παλάτι πωλήθηκε για ξενοδοχείο.
Έψαξε, έτρεξε, μίλησε, τηλεφώνησε, πουθενά, σε κανένα κοντινό ή μακρινό βασίλειο δεν υπήρχε μια θέση για πρίγκιπα.
Ώσπου μια μέρα, τα βήματα του τον έφεραν έξω από το "Βασίλειο της γεύσης" και από εκείνη τη μέρα έγινε ο Πρίγκιπας της μικρής ταβέρνας. Και η ταβέρνα μεγάλωσε, έγινε ξακουστή στα πέρατα του κόσμου, το ίδιο και ο Πρίγκιπας της κουζίνας της.
Η Ιωάννα Μπουλντούμη με το αστείρευτο χιούμορ που χαρακτηρίζει τις ιστορίες της, αφιερώνει το βιβλίο αυτό "σε όλους εκείνους που μέσα σ' ένα πρόβλημα, διακρίνουν μια ευκαιρία ζωής..."
Και πολύ καλά κάνει. Η ιστορία της είναι μαι ιστορία, θάρρους, γενναιότητας και αισιοδοξίας.
Ο Πρίγκιπας της ιστορίας, σήκωσε τα μανίκια, πέταξε το βελούδινο μανδύα, έβγαλε την κορώνα και με αγάπη, προσήλωση και ταπεινότητα, έφτιαξε μια όμορφη ζωή από την αρχή.
Κοινό στοιχείο σε όλες τις ιστορίες που έχουμε δει μέχρι τώρα σχετικά με το θέμα της οικονομικής κρίσης, είναι η ύπαρξη ενός ή πολλών αγαπημένων προσώπων που στέκονται δίπλα σε εκείνον που το έχει ανάγκη, τον στηρίζουν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους. Έτσι κι εδώ, και ενώ ο Πρίγκιπας μας τα έχει χάσει όλα, εξακολουθεί να είναι ο Πρίγκιπας στην καρδιά της αγαπημένης του.
Γιατί μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να συνεχίσεις, για να μην παραιτηθείς από τη ζωή και τα όνειρά σου, είναι μια γλυκιά κουβέντα, ένα χέρι στο ώμο, να σε στηρίζει, να σου λέει ότι θα τα καταφέρεις!
Η ιστορία συνοδεύεται από την εξαιρετική εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικόπουλου.

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη
Εικονογράφος: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σειρά: Μικρές καληνύχτες






Σχόλια