Ο μπαμπάς είναι άνεργος

H ανεργία έχει χτυπήσει δυστυχώς την πόρτα πολλών οικογενειών και τα παιδιά καλούνται να αντιμετωπίουν αυτή τη νέα πραγματικότητα, να κατανοήσουν άγνωστες έννοιες και να βιώσουν τις συνέπειές τους.
Οι Έλληνες συγγραφείς, ένιωσαν αυτή την ανάγκη παιδιών, γονιών αλλά και δασκάλων να μιλήσουν για το φαινόμενο της ανεργίας με αλήθεια και χωρίς φόβο. Επιστράτευσαν λοιπόν, την ευαισθησία και το χιούμορ τους και μας δείχνουν πως μεγαλύτερη σημασία από τα ίδια τα γεγονότα έχει ο τρόπος που στεκόμαστε απέναντί τους.
Θα ακολουθήσει μια σειρά βιβλίων που θίγουν το θέμα της ανεργίας.

Ο μπαμπάς είναι άνεργος
Το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή, απευθύνεται σε παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας και τους μιλά με πολύ οικείο τρόπο για το θέμα της ανεργίας. Βάζοντας τα γεγονότα να διαδραματίζονται μέσα στη σχολική τάξη, δημιουργεί ένα γνώριμο σκηνικό όπου τα παιδιά μπορούν να προβάλλουν τον εαυτό τους.
Μέσα στη σχολική τάξη λοιπόν, ο μπαμπάς του Μιχάλη, που πρόσφατα έμεινε άνεργος, καλείται να μιλήσει για τη δουλειά που κάνει. Ο Μιχάλης αισθάνεται πολύ άβολα καθώς θεωρεί ότι ο μπαμπάς του ως άνεργος δεν θα έχει τίποτα να πει στους συμμαθητές του.
Η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθώς όλοι ενθουσιάζονται όταν ο μπαμπάς του τους μιλά για τις σπουδές και τη δουλειά του, που του δίνει την ευκαιρία να δημιουργεί όμορφα κτήρια. Ο μπαμπάς παρότι δεν θα κρύψει το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη περίοδο είναι χωρίς δουλειά, θα καταφέρει να εμπνεύσει τα παιδιά με τη δύναμη των λόγων του και το όραμά του για το μέλλον.

Μια πολύ όμορφη ιστορία, που δίχνει σε μικρούς και μεγάλους τον τρόπο να απεμπλακούν από τα αδιέδοξα συναισθήματα που προκαλεί η οικονομική κρίση και που δεν είναι άλλος από την ειλικρινή, νηφάλια επικοινωνία και τονίζει με ευαισθησία, την σημασία της αγάπης και της στήριξης της οικογένειας σε κάθε δυσκολία.

Συγγραφέας: Ράνια Μπουμπουρή
Εικονογράφηση: Μάρω Αλεξάνδρου
Εκδόσεις: Ψυχογιός



Σχόλια