Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το...βιβλίο

Τι συνδέει αλήθεια τον προϊστορικό άνθρωπο, με τους αρχαίους Αιγύπτιους, τους κατοίκους της Μικράς Ασίας, τον Κινέζο Τσάι Λουν και τον Γουτεμβέργιο?
Μα φυσικά η έμφυτη τάση του ανθρώπου όλων των εποχών, να αποτυπώσει τις σκέψεις του σε ένα σταθερό υλικό. Από την πέτρα, τα κοχύλια, τα κόκαλα και το δέρμα  ζώων, μέχρι τον πάπυρο, την περγαμηνή, το χαρτί , την τυπογραφία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο άνθρωπος πασχίζει να αφήσει τα ίχνη της ψυχής, του πνεύματος και του πολιτισμού του στις επόμενες γενεές.
Ένα υπέροχο βιβλίο γνώσεων και δραστηριοτήτων  για την ιστορία του βιβλίου για παιδιά του δημοτικού, που εκτός από την έτοιμη γνώση που προσφέρει, δίνει το έναυσμα και το κίνητρο στα παιδιά, να κάνουν τη δική τους έρευνα, να εντρυφήσουν στο θέμα της βιβλιοπαραγωγής ανά τους αιώνες. Και αυτό είναι καταπληκτικό!
Το βιβλίο παρέχει ένα πλήθος δραστηριοτήτων: αισθητηριακές, αισθητικές, παρατήρησης και αντιστοίχησης, μουσικές, καλλιτεχνικές, ατομικές και ομαδικές. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται αλλά και ακούγεται. Στα links που παρατίθενται μέσα στο βιβλίο, το παιδί, μπορεί να βρει περαιτέρω πληροφορίες, να ακούσει αλλά και να παίξει μουσική, να φτιάξει το δικό του βιβλίο μόνο ή με τη συνεργασία των φίλων του.
Η εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση είναι καταπληκτική και ταιριάζει γάντι στο ύφος του βιβλίου.
Ένα βιβλίο πραγματική τροφή για έρευνα!

Συγγραφέας: Δέσποινα Μπογδάνη - Σουγιούλ
Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου